Babát mikortól?

Tisztelt Csosz György doktorúr!

Babát tervezünk a férjemmel. két hónapja nem szedem a fogamzásgátlót, illetve azóta Folsavat szedek minden nap. Sajnos két hete valami megcsípte a bokámat és a vádlimat, aminek hatására mindkét testrész bedagadt, bepirosodott és bekeményedett. Az orvos Solu-Medrol injekciót adott júl. 14-én és 17-én. Azt mondta hogy babát ne tervezzünk két hónapon belül,   mivel az injekcióban lévő szteroid árthat.kérdezném hogy tényleg be kell tartani ezt a két hónapot? 2 hét múlva nyaralni megyünk és szerettünk volna már ott belekezdeni a "babaprojektbe". Ön mit tanácsol? az az igazság, egyre nehezebben megy a várakozás, szeretnénk már egy babát (33éves vagyok) . tulajdonképpen miért ártalmas az injekció? Sajnos erre nem kaptam választ, azaz hírtelenjében el is felejtettem rákérdezni.

 

Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel:

"egy szomoru feleség"

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerszedés témában

Kedves Kérdező!

Nyugodtan neki állhatnak, nem lesz semmi ártalmas következménye már a két héttel ezelőtti Solu-Medrolnak.Üdvözlettel: Dr. Csősz György

Dr. Csősz György
Kérdés: 2009. augusztus 03., 23:37; Megválaszolva: 2009. augusztus 03., 23:37
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
torokfájás terhesség alatt
Tisztelt Hölgyem/Uram, 9 hetes kismama vagyok, ma elkezdett nagyon fájni a torkom. Fáj a fejem, ráz a hideg, van egy kis hőemelkedésem (37, 1 C)...
Nőgyógyászat
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e terhes nőnek baja a következő gyógyszerktől. Velaxin és Convulex. A keresztlányom...
Medrol és a tehesség
28 hetes kismama vagyok, és évek óta alacsony a trombocita számom (90-120 közötti az érték) , amire Neo ferro folgammát szedet napi 2*1-et. A kezelő...
Betaloc várandósság alatt
Üdvözlöm! 25 hetes kismama vagyok, és az a problémám, hogy nyugalmi állapotban is 100-125 közötti a pulzusom, ami eléggé megterhel. Valójában...
Pajzsmirigy, inzulintermelés...
Üdvözlöm! Már 2 éve szedek pm alulműködésre gyógyszert és 1, 5 éve az inzulintermelésre! Végül nehezen, de babát várok! Kérdésem...