Vitamin a terhesség előtt

Tisztelt Doktornő! A párommal babát tervezünk. Körülbelül egyhónapja szedek egy terhességi vitamint, de abban csak 0, 80mg folsav van. Úgy tudom, hogy az ajánlott mennyiség pedig: 400mg. A kérdésem, hogy szedjek-e még mellette kiegészítő vitaminkészítményt, ill. hogy szükséges-e felkeresnem a nőgyogyászomat. (citologián év elején voltam, eredmény: P1, fogorvosnál is voltam.) A válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vitamin témában

Kedves Hölgyem!

Picit félrenézte az értékeket, mert nem 400 mg, hanem 400 mikrogramm az a mennyiség, amire feltétlenül szükség van. Ennek a duplája az, amit jelenleg bevisz az Ön által említett terhesvitaminnal, nem kell aggódnia.

Mivel még nem telt el egy év a legutolsó nőgyógyászati kontroll óta, nem szüksges most nőgyógyászt ismét felkeresnie. Sok sikert!

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 29., 08:54; Megválaszolva: 2009. július 29., 08:54
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása