Pánikbetegség terhesen - Mire ügyeljek?

Pánikbetegségben szenvedek, amire gyógyszert írt fel orvosom. Szedhetem a terhesség alatt is, vagy alkalmazzak más gyógymódot?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pánikbetegség témában

A pánikbetegség sok beteg esetében gyógyszeresen jól beállítva uralható betegség, ami terhesség esetén a gyógyszerek nem kellő vizsgálata miatt felborulhat. A gyógyszerek vizsgálati eredményei nem egyértelműek, ezért továbbra is javasolt lehetőség szerint a gyógyszer elhagyása. Vannak olyan esetek, amikor csak a gyógyszeres megoldás maradhat, ilyenkor érdemes a terhesség előtt átállni olyan készítményre, amivel jobbak a tapasztalatok, ezt a pszichiáter fogja beállítani.

Pánikbetegség esetén jó hatású a pszichoterápia, és a relaxáció, jó eredményeket lehet elérni pusztán ezen módszerek alkalmazásával. Megtanulásuk sosem késő, és biztosan segít elhagyni, de legalábbis csökkenteni a szükséges gyógyszer mennyiségét.

A szedett gyógyszerek miatt genetikai tanácsadáson meg kell jelenni a terhesgondozás alatt.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 23., 11:50; Megválaszolva: 2009. július 23., 11:50
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom