• Mikortól számoljam a baba mozgását?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hányadik héttől érdemes figyelgetni a magzat mozgását? Mikor kell orvoshoz fordulni?

        WEBBeteg szakértő válasza a magzat, mozgás témában

        A 32. héttől kezdve minden nap ebéd után, de akár naponta 2-3 alkalommal is lehet számolni a baba mozgását nyugalomban, oldalt fekve, 30 percig, és fel kell jegyezni. Jó eredmény az, ha a baba ez idő alatt 5-nél többször mozog.

        Ha kevesebb mozgást észlel, érdemes mozogni egy kicsit, stimulálni a babát, mert lehet, hogy csak alszik. Ha ismételten több alkalommal 5-nél kevesebbet mozog a baba, akkor ezt jelezni kell szülész orvosnak, mert utalhat a baba veszélyállapotára.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-07-23 11:35:01; Megválaszolva: 2009. július 23., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: