Valóban igaz? Sürgős!

Tisztelt DoktorNő!

37.hetes terhes vagyok! Közeleg a szülés! Az lenne a kérdésem hogy igaz-e hogy akinek terhességi cukra van annak a 37.héttől már kezd vissza állni a cukra? Ezt hallottam és a védőnőm is megerősítette.Eddig úgy tudtam a terhesség előrehaladtával nő a cukorszint! DE a gondozásra 37.hétig kellett járnom. Sok 7 feletti eredményem volt, de ez az utolsó 5, 5 lett.Ezért is gondoltam talán igaz hogy vissza áll esetleg a végére? A diétát persze tartom végig:)! Köszönöm a válaszát előre is! Egy kismama:)

 

 

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Kismama!

A vércukorértéket a szülés után kell ellenőrizni, hogy visszaáll-e a normál értékekre, addig a terhesség alatt alkalmazott kezelést kell tovább folytatni.

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Tisztelt Kérdező!

Egészen a szülésig, a méhlepény távozásáig csökkent inzulinérzékenység, inzulinrezisztencia áll fenn. Ez azt jelenti, hogy addig nem várható a vércukrok spontán javulása. Fontos a szülésig a diéta betartása. A 37. hét után már bármikor bekövetkezhet a szülés. Úgy tűnik a leírtakból, hogy a diéta betartása mellett a vércukorértékek nem indokolják az inzulinterápia beállítását, elegendő a diéta, ezért nem hívták már vissza valószínűleg a gondozásra.

 Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 29., 14:35 ;Megválaszolva: 2009. július 29., 14:35
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab