Down-kór

tisztelet doktor úr! 38 éves nő vagyok párommal babát szeretnénk, magas a vérnyomásom erre szedek gyógyszereket.a nőgyógyászom azt mondta hogy a gyógyszereimet be lehet álitani ha babát szeretnék de kockázatos, van egy 17 éves lányom és vele is veszélyeztetett terhes voltam.azt szeretném megkérdezni hogy a magzat mennyi idős koráig lehet megtudni hogy van e valami gond vele, ha pedig kiderűl, hogy beteg hány hetes koráig lehet elvetetni? előrre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerszedés témában

Kedves Högyem!

A terhesség alati magas vérnyomástól egyedül nem kell félnie, hiszen megfelelő gyógyszerekkel, megfelelően beállított értékek mellett nyugodtan kiviselheti a terhességét, csak a fokozottabb vérnyomáskontrollra kell odafigyelni.

A Down-szűrése nemcsak Önnek, hanem minden terhesnek megtörténik a 12. hetes UH-on majd a 16. hetes AFP vizsgálaton, amivel a gyanú merül fel csupán. Mivel Önnek az életkorából is adódik egy kockázat, biztosan az eredményeivel genetikai tanácsadásra kell mennie, ahol elemezik a kapott értékeket, a kockázatokat, és szükség esetén lehet amniocentézist csinálni, ami pontosan meg tudja mondani a kromoszómavizsgálattal, hogy egészséges-e a baba. A 18-19. héten lehet a terhességet befejezni, mivel ekkora lesznek készen a vizsgálatok.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 27., 11:41; Megválaszolva: 2009. július 27., 11:41
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom