Terhesség-görcsök-vérzés

Azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a bajom. 10-én, alig két hete kiderült 2 terhességi tesztből, hogy állapotos vagyok. Csakhogy rá egy-két napra már elkezdődtek kisebb görcsök, olyanok, mint mikor megjön, csak kb napi egyszer fordultak elő, és maximum 1 percig. Nem is voltak erős görcsök, de éreztem. Majd rá egy héttel a barátom erőszakos volt velem, 12 órán át szinte végig stresszben voltam, sírógörcsöm is volt, ideges is voltam, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Utána kezdtem érezni, vagyis nem érezni a magzat "jelenlétét". 3-4 napja vérzek. De nem menstruáció szerűen, csak mikor wc-n vagyok, akkor, de alig észrevehető. Orvoshoz nem mentem még el. Önök szerint elment a baba? Tudom, hogy mielőbb orvoshoz kéne fordulnom, de... És azóta is folyamatosan görcsölgetek de tényleg minimális szinten. A menstruációm mindig rendszertelen volt, de kb fél éve, hónap elején, 8-a körül jön meg. És mivel most nem volt, ezért végeztük el a teszteket. Kérem Önöket, válaszoljanak Nekem. Olvastam ilyen műtétről, hogy az orvos fejezi be a vetélést... Na ahhoz sincs túl sok kedvem, de kinek lenne... Ennyi. Várom mihamarabbi válaszukat, tanácsukat.

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Hölgyem!

Volt két pozitív tesztje, ami arra utal, hogy terhes. Mivel nem vérzik intenzíven, nem biztos, hogy elvetélt, de a veszély fennáll. Kérem, mielőbb forduljon nőgyógyászhoz, mert szükséges egy ellenőrzés. UH-on látható lesz, hogy terhes-e, él-e a terhesség? Ezektől függ, hogy mi a teendő. Előfordulhat, hogy sajnos tényleg egy vetélés volt, és ha ez nem zajlott le magától, és a méhe nem üres, akkor szüksége van a befejező kisműtétre, ezt nem lehet elkerülni. Súlyos vérzés, vagy fertőzés lehet a következménye, ha nem megy orvoshoz, gondolom, ehhez még annyi kedve sincs. A saját egészségére vigyázzon, és menjen el orvoshoz. A párkapcsolatát pedig gondolja végig, hogy megéri-e folytatni. Az erőszak minden esetben indokolatlan, pláne egy terhes nő ellen. Mivel a leírásából az derül ki, hogy a párja tudott a terhességről, mégis bántotta Önt, ezzel a gyermekével is ugyanezt tette. Vigyázzon magára sokkal, sokkal jobban.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 26., 23:30; Megválaszolva: 2009. július 26., 23:30
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid