Terhesség-görcsök-vérzés

Azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a bajom. 10-én, alig két hete kiderült 2 terhességi tesztből, hogy állapotos vagyok. Csakhogy rá egy-két napra már elkezdődtek kisebb görcsök, olyanok, mint mikor megjön, csak kb napi egyszer fordultak elő, és maximum 1 percig. Nem is voltak erős görcsök, de éreztem. Majd rá egy héttel a barátom erőszakos volt velem, 12 órán át szinte végig stresszben voltam, sírógörcsöm is volt, ideges is voltam, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Utána kezdtem érezni, vagyis nem érezni a magzat "jelenlétét". 3-4 napja vérzek., De nem menstruáció szerűen, csak mikor wc-n vagyok, akkor, de alig észrevehető. Orvoshoz nem mentem még el. Önök szerint elment a baba? Tudom, hogy mielőbb orvoshoz kéne fordulnom, de.. És azóta is folyamatosan görcsölgetek, de tényleg minimális szinten. A menstruációm mindig rendszertelen volt, de kb fél éve, hónap elején, 8-a körül jön meg. És mivel most nem volt, ezért végeztük el a teszteket. Kérem Önöket, válaszoljanak Nekem. Olvastam ilyen műtétről, hogy az orvos fejezi be a vetélést.. Na ahhoz sincs túl sok kedvem, de kinek lenne.. Ennyi. Várom mihamarabbi válaszukat, tanácsukat.

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség témában

Kedves Hölgyem! Volt két pozitív tesztje, ami arra utal, hogy terhes. Mivel nem vérzik intenzíven, nem biztos, hogy elvetélt, de a veszély fennáll. Kérem, mielőbb forduljon nőgyógyászhoz, mert szükséges egy ellenőrzés. UH-on látható lesz, hogy terhes-e, él-e a terhesség? Ezektől függ, hogy mi a teendő. Előfordulhat, hogy sajnos tényleg egy vetélés volt, és ha ez nem zajlott le magától, és a méhe nem üres, akkor szüksége van a befejező kisműtétre, ezt nem lehet elkerülni. Súlyos vérzés, vagy fertőzés lehet a következménye, ha nem megy orvoshoz, gondolom, ehhez még annyi kedve sincs. A saját egészségére vigyázzon, és menjen el orvoshoz. A párkapcsolatát pedig gondolja végig, hogy megéri-e folytatni. Az erőszak minden esetben indokolatlan, pláne egy terhes nő ellen. Mivel a leírásából az, derül ki, hogy a párja tudott a terhességről, mégis bántotta Önt, ezzel a gyermekével is ugyanezt tette. Vigyázzon magára sokkal, sokkal jobban.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 26.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Köldökzsinór trombózis
Tisztelt Doktorúr! Férjemmel babát vártunk, de a 37-ik hétben köldökzsinór Thrombosis szövődményében elhunyt a babánk, mielőtt a világra jöhetett volna. A...
Sikertelen beavatkozás?
Tisztelt Doktorúr! A következőkben szeretném véleményét kérni: 2023.04.05.-én, 7 hetesen végeztek nálam terhességmegszakítást, mert időközben kiderült több...
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes várandós vagyok. Terhesség megállapításkor a vizsgálaton 6+0 hetes voltam. Mindent rendben találtak. Méretek a következők voltak:...
Várandósság _ionizáló sugárzással...
Tisztelt Doktor Úr! 38 hetes várandós vagyok, körülbelül két hete iszom málnalevél teát, melynek csomagolásán most vettem észre, hogy "ionizáló sugárzással...
Lelet kiértékelés
Tisztet Dr. Farkas Ágnes! Szeretném kiértékeltetni a leletünket, hogy kell-e aggódnunk? Jelenleg a párom a 27. hétben várandós és elküldött minket a genetikus...
Terhességgel kapcsolatban
Tisztelt Dr. Petróczki István! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az utolsó menstruációm 2022.június 22-én volt, peteérésem teszt szerint július 9. a...