Peteérés

Tisztelt Doktornő!

Kislányom márciusban múlt 2 éves. Még mindíg szoptatom Őt, mivel egyszerűen nem akarja elhagyni a cicit. Már lassan két éve van menstruációm, rendszeresen, 26-28 naponta. A vérzés mennyisége előfordul, hogy nem annyira sok, de legtöbbször igen erős, fájdalmas. Már 3 hónapja próbálkozunk, szeretnék ismét teherbe esni. Sajnos mindeddíg sikertelenül.Előfordulhat hogy nincs peteérésem? A kislányom elég sokat szopik, mivel mindíg igény szerint szoptattam, nem kötöttük időhőz a szoptatást, ezáltal most is akkor jön szopizni, ha szeretne. Éjszaka egyre többször előfordul, hogy kimarad 5-6 óra, de ennél több nem. Sajnos nincs szívem drasztikus módszerekkel leszoktatni Őt a szopiról. Ön szerint így van esélyem a teherbeesésre? Előfordulhat hogy már két éve peteérés nélkül menstruálok?

Segítségét előre is nagyon köszönöm.

Üdvözlettel: Karsai Anita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szoptatás témában

Kedves Anita!

Bizony a szoptatás az, ami nagy valószínűséggel megakadályozza a teherbeesést. Szerintem így, 2 év után már nyugodtan abbahagyhatják a szoptatást, nem lesz trauma a kislánynak. Általában 1-2 nap elég, és már nem fogja kérni a cicit, hiszen ez már nem táplálék, éhes nem lesz, csak a biztonság, és nyugalom miatt kell neki, azt pedig máshogyan is könnyedén biztosíthatja neki. Amikor abbahagyja a szoptatást, várni kell néhány hónapot, majd ellenőrizni kell a prolaktin szintet, ha nem múlna el a tejtermelés magától (persze ezt nem kell minden héten préseléssel ellenőrzni, mert akkor nem is fog elapadni) . Ismételt terhességet akkor javaslok, ha már nem szoptat.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 26., 12:40; Megválaszolva: 2009. július 26., 12:40
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom