Szülés

Tisztelt Doktornő/úr!

Arra lennék kíváncsi, hogy a Magne B6 hogy befolyásolja a szűlés folyamatát? Van, aki azt állítja, hogy megerősíti a méhszájat, ezáltal nehezíti a tágulást. Mások pedig épp az ellenkezőjét, hogy lazítja a méhszájat. A hatodik hónapban vagyok. Eddig napi szinten szedtem. Szedjem-e tovább? Mi a véleménye az Elevitről? Ez utóbbiról is hallani pro és kontra mindent.

Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség témában

Kedves Hölgyem!

Magne B6-ot akkor kell szedni, ha gyakori keményedések vannak, és még nincs 36 hetes. A keményedéseket megállythatja, csökkenti a méhtevékenységet, és ezért nem nyílik ki a méhszáj (szerencsés esetben) korábban, mint kellene. A szedését 36 hetesen kell abbahagyni, ezután már nincs szükség leállítani a fájásokat, ha beindulnak, mert a baba már elég fejlett és érett, így megszülethet. Addig, amennyiben szüksége van rá, mert sokat görcsöl, vagy keményedik a pocakja, nyugodtan szedje. Egy tabletta egyébként semmit se csinál. Orvosi kontroll kell fájások, gyakori keményedések, és görcsölések esetén, majd szükség esetén 3x1, vagy 3x2 Magne B6-ot is szedhet. Néha olyan is van, hogy valakinek 4x2 tabletta segít csak, de ekkor már biztosan be is kell feküdni a kórházba.

Az Elevit egy jó terhesvitamin, nyugodtan szedje.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 25., 16:49 ;Megválaszolva: 2009. július 25., 16:49
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés