Kétségbeesett leendő anyuka

Tizstelt Webbeteg!

25 éves vagyok, és a férjmmel nagyon szeretnénk gyereket. 2008., decemberében volt egy missed abortion-om elhalt terhesség miatt. Idén július 2-án szintén művi abortuszon estem át. 6 hetes terhesen kezdtem el barnázni, ami másfél hét után sem múlt el, de az ultrahangon ekkor minden rendben volt, jó magzati szívhang és megfelelő méret. 1 hét múlva a vérzés erősebb lett és görcsölni kezdtem. A kórházban megállapították, hogy beszakadt a petezsák, így el kellett venni a babát. A szövetteni eredmény alapján feltételezték a méhen kívüli terhességet, ezért berendeltek és vért vettek Bhcg-re és megultrahangoztak. Az Uh-n azt mondták minden rendben van, tiszta a méhem, azonban a vérben a hcg szint még mindig magas értéket mutat. (az abortusz két hete volt)

A szövettani eredmény azt is kimutatta, hogy boholyelemeket és magzati elemeket nem találtak a kaparékban.

A diagnózis latinul: decidua compacta vera inflammata. Ez mit jelenthet?

Teljesen tanácstalan vagyok, ugyanis a kórházban nem kaptam felvilágosítást ezekre a problámákra.

Kérem szíves válaszát és segítséget azzal kapcsolatban, hogy hova lehet ezzel a problémával fordulni.

Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Farkas Ágnes válasza vetélés témában

Kedves Hölgyem! Nem írja, hogy panaszai vannak-e még. Mivel felmerült a méhen kívüli terhesség, ezért UH--os, és labor kontrollra van szükség. A laboreredmény nem mindegy, hogy, mennyi, mert vetélés után fokozatosan csökkenő, mennyiséget lehet taláni. Ezért kell a kontroll, hogy lássák, vajon csökken-e a szintje a béta-HCG-nek. A szövettani eredmény a méhnyálkahártya, deciduális (terhesség alatti jellemző) változást mutatja, de tudnia kell, hogy mire a műtétre került a sor, már lehet, hogy a terhesség kiürült, ezért csak nyálkahártya volt már a leletben, a kontrollvizsgálatok alapján majd biztosan fognak tudni mondani Önnek.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 21.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Szövettani eredmény
Üdvözlöm! Doktor Nő Vetélés volt 1 hónapja, művi befejezésel. Megérkezett a szövettani eredményem, csak szeretném tudni van e bármilyen probléma, vagy...
Vetélés, spontán vetélés
Tisztelt doktornő! Az alábbi kérdéssel fordulok Ön felé. Azt hiszem a mai nap során spontán vetélésem volt. Előzetesen nem tudtam róla, hogy teherbe estem....
TROMBÓZISHAJLAM EREDMÉNY
Tisztelt Doktornő! 2017-ben egészséges kislányom született! 2018.-ban 18 hetes terhesen elvetéltem perforált vakbél miatt! Egy évet vártunk 5 hét 3 naposan...
Vetélések
Van két gyermekem.ujra férjhez mentem és pikkpakk teherbe esek, de 6.hét körül kétszer is elhalt a terhességem. Ez még beleférhet a normálisba? sokat híztam a...
Elvetélés oka
Kedves Doktor Nő/Doktor Úr. Férjemmel 9 hónapja sikertelenül tervezzük 2. babánkat. Szeptember 20-án volt az utolsó menstruációm (4 napig szokott tartani)....
Habab eredmény - Ez állhat a vetélés...
Tisztelt Doktornő, Már egyszer kérdeztem Öntől és nagyon hamar tökéletesen kielégítő választ kaptam. A komplett trombózis panelem és trombofília eredményt...