Kétségbeesett leendő anyuka

Tizstelt Webbeteg!

25 éves vagyok, és a férjmmel nagyon szeretnénk gyereket. 2008. decemberében volt egy missed abortion-om elhalt terhesség miatt. Idén július 2-án szintén művi abortuszon estem át. 6 hetes terhesen kezdtem el barnázni, ami másfél hét után sem múlt el, de az ultrahangon ekkor minden rendben volt, jó magzati szívhang és megfelelő méret. 1 hét múlva a vérzés erősebb lett és görcsölni kezdtem. A kórházban megállapították hogy beszakadt a petezsák, így el kellett venni a babát. A szövetteni eredmény alapján feltételezték a méhen kívüli terhességet, ezért berendeltek és vért vettek Bhcg-re és megultrahangoztak. Az Uh-n azt mondták minden rendben van, tiszta a méhem, azonban a vérben a hcg szint még mindig magas értéket mutat. (az abortusz két hete volt)

A szövettani eredmény azt is kimutatta, hogy boholyelemeket és magzati elemeket nem találtak a kaparékban.

A diagnózis latinul: decidua compacta vera inflammata. Ez mit jelenthet?

Teljesen tanácstalan vagyok, ugyanis a kórházban nem kaptam felvilágosítást ezekre a problámákra.

Kérem szíves válaszát és segítséget azzal kapcsolatban, hogy hova lehet ezzel a problémával fordulni.

Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vetélés témában

Kedves Hölgyem!

Nem írja, hogy panaszai vannak-e még. Mivel felmerült a méhen kívüli terhesség, ezért UH--os, és labor kontrollra van szükség. A laboreredmény nem mindegy, hogy mennyi, mert vetélés után fokozatosan csökkenő mennyiséget lehet taláni. Ezért kell a kontroll, hogy lássák, vajon csökken-e a szintje a béta-HCG-nek. A szövettani eredmény a méhnyálkahártya deciduális (terhesség alatti jellemző) változást mutatja, de tudnia kell, hogy mire a műtétre került a sor, már lehet, hogy a terhesség kiürült, ezért csak nyálkahártya volt már a leletben, a kontrollvizsgálatok alapján majd biztosan fognak tudni mondani Önnek.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 21., 22:27; Megválaszolva: 2009. július 21., 22:27
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Barnás pecsételés
Magas fehérvérsejt
Terhesség, trombocita
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?