Eldugult orr éjjel-nappal

Tisztelt Doktornő/Úr

10 hetes terhes vagyok.kb 2 hete, olyan mintha náthás lennék, állandóan be van dugulva az orrom, de nem igazán van mitől mert allig van váladék az orromban.Nagyon zavar.Olvastam  egy kismamáknak szóló könyvben hogy ezt a terhesség okozhatja.Lehet e tenni ez elenn valamit, használhatok e bármilyen orrsprayt, (tekintettel a kis terhességre) és kb meddig fog ez tartani?

Köszönettel: Julianna

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza orrdugulás terhesség témában

Kedves Julianna!

Terhesség alatti gyógyszerhasználatot csak nagyon indokolt esetben szakorvosi javaslat alapján a szülész engdélyével ajánljuk, még az egyébként recept nélkül kapható készítmények esetén is.

Ha orrlégzési panasza nagyon kimeríti, éjszakai nyugalmát zavarja keresse fel szülészét és fül-orr-gégészt is.

Valóban ismert a terhességi rhinitis. Ön esetében is erről lehet szó. Ez a terhességgel járó hormonális változások miatt alakul ki. Általában a szülésig (kisebb-nagyobb mértékben) fenn áll azoknál, akiknél jelentkezik.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 15., 13:09; Megválaszolva: 2009. július 15., 13:09
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta