Kétségbeesve!

Tisztelet dokktor úr! Tanácsot szeretnék kérni, én egy 38 éves magasvérnyomásban szenvedö hölgy vagyok. Párommal szeretnénk babát válalni, de sajnos van egy gyógyszer, aminek a mellékhatása a magzatra rossz hatással lenne a gyógyszer neve CORDAFLEX. Az orvosomnak elmondtam, hogy babát szertnénk és ő azt válaszolta, hogy attól nyugodtan szedhetem a gyógyszert. Kérem a doktor úr segitségét mit tegyek? A további gyógyszereim concor, coverex, helex, betahistin. Várom mielöbbi válaszát

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerszedés témában

Kedves Cordaflex félő! A Cordaflexet persze nyugodtan szedhető a terhesség alatt, mert nem lesz semmilyen hátrányos következménye a magzatra., De persze a többi gyógyszer már meggondolandó. A Concor béta blokkoló, ami a magzatnál növekedési lemaradást okozhat, tehát alulfejlett lesz. A Coverex pedig ACE gátló, ami kontraindikált a terhesség alatt. Tehát nem a Cordaflextől, hanem a többi gyógyszertől kell félnie. Én azt javaslom először keressen egy olyan orvost, aki ért a vérnyomás beállításhoz terhesség alatt és utána vállaljon gyermeket.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 16.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Rivotril 0,5
Üdvözlöm A kérdésem az lenne: évek óta szedek rivotril 0,5ösnek a felét este. A hiánycikk miatt kaptam 2mg-osat, amivel az baj, hogy nem tudom úgy elfelezni...
Szükséges szednem Concor-t?
Tisztelt Doktornő! Egy hete voltam kardiológia vizsgálaton, ahol nagyon izgultam. 160/100 volt a vérnyomásom és 111 a pulzusom. Napi 1,25 mg Concor COR-t...
Magas vérnyomás
Kedves Doktor Nő! Nagyfiam miatt aggódom, aki most 20 éves. Serdülő korától észleltünk nála emelkedettebb vérnyomást, e miatt gyerekkardiológián is történt...
Bisoprolol, alacsony pulzus
Tisztelt Doktornő! Halmozott VES-re 2 napja napi 2x2,5 g Bisoprololt írtak fel. Pulzusom alacsony lett, (58), vérnyomásom is. Meddig nem gond az alacsony...
Érdemes emelni az adagon?
Tisztelt Doktornő! Másfél éve szedek Escitil antidepresszánsbol fél szemet, 5mg-t a 10mg helyett (plusz minden nap egy szem 0,25os Frontint elalvás előtt, de...
Mennyi frontin szedhetek?
Tisztelt Cím! Kérdésemre megkaptam a választ. Arra lennék még kíváncsi, hogyha 30 mg yarocen mellé, mennyi 0.25 frontint szedhetek be egy nap? A szorongásom...