Kétségbeesve!

Tisztelet dokktor úr! Tanácsot szeretnék kérni, én egy 38 éves magasvérnyomásban szenvedö hölgy vagyok.Párommal szeretnénk babát válalni, de sajnos van egy gyógyszer aminek a mellékhatása a magzatra rossz hatással lenne a gyógyszer neve CORDAFLEX. Az orvosomnak elmondtam, hogy babát szertnénk és ő azt válaszolta hogy attól nyugodtan szedhetem a gyógyszert.Kérem a doktor úr segitségét mit tegyek? A további gyógyszereim concor, coverex, helex, betahistin. Várom mielöbbi válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerszedés témában

Kedves Cordaflex félő!

A Cordaflexet persze nyugodtan szedhető a terhesség alatt, mert nem lesz semmilyen hátrányos következménye a magzatra. De persze a többi gyógyszer már meggondolandó. A Concor béta blokkoló, ami a magzatnál növekedési lemaradást okozhat, tehát alulfejlett lesz. A Coverex pedig ACE gátló, ami kontraindikált a terhesség alatt. Tehát nem a Cordaflextől, hanem a többi gyógyszertől kell félnie. Én azt javaslom először keressen egy olyan orvost, aki ért a vérnyomás beállításhoz terhesség alatt és utána vállaljon gyermeket.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2009. július 16., 20:52; Megválaszolva: 2009. július 16., 20:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom