Gyógyszerek!

tISZTELT DOKTOR ÚR! 38 ÉVES NŐ VAGYOK PÁROMMAL GYERMEKET SZERETNÉNK, A VÉRNYOMÁSOM MAGAS ÉS A GYÓGYSZEREMNEK A MELLÉKHATÁSA A MAGZATRA KÁROS LEHET E GYÓGYSZER NEVE COVERCARD. AZ ORVOSOMAZT MONDTA HOGY NYUGODTAN SZEDHETEM.KÉREM A DOKTOR ÚR TANÁCSÁT MIT TEGYEK? A TOVÁBBI GYÓGYSZEREIM CONCOR, COVEREX HELEX, BETEHISTIN. VÁLASZÁT ELÖRRE IS KÖSZÖNÖM

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerszedés témában

Kedves Magas vérnyomásos!

Semmiképpen nem szedheti már a terhesség előtt sem a gyógyszerek mindegyikét-. Meg kell beszélni egy randevút egy olyan nőgyógyásszal, aki a vérnyomásához és persze a terhesség alatt szedhető gyógyszerekhez is ért, amennyiben vele megbeszéli mit szedhet, akkor úgy már terhes lehet. Ezekkel a gyógyszerekkel bizony nem vállalható a terhesség, legalábbis nem javasolt.

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


Kedves kérdező!

Az 35 év feletti életkor, a magas vérnyomás fennállása fokozott rizikót jelent a terhesség alatti szövődmények kialakulására, emiatt szoros kontrollra lesz szüksége. A Covercardban levő egyik hatóanyag, valamint a Coverex nem tekinthetők biztonságos szernek a terhesség során (a 2-3. trimeszterben vesefejlődési rendellenességet okoznak, de az első trimeszterben is írtak le nekik tulajdonítható káros hatást) , a Helex, mint nyugtató szedése szintén nem javasolt, Betahistinről pedig nincsenek megbízható adatok. Egyeztessen belgyógyásszal és nőgyógyásszal a baba vállalásáról, az esetleges gyógyszerváltásról, a vérnyomás megfelelő beállításáról.

 Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 10., 22:31; Megválaszolva: 2009. július 10., 22:31
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom