Terhesség, aggodalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

2008.aug.16-án volt egy terhességmegszakitásom agykoponya hiányt állapitottak meg 16 hetesen (afp) . Azóta minden vizsgálatot elvégeztek rajtam és férjemen (genetika, haematologia, urulógia, stb) . Minden rendben van, nállam van annyi proléma, hogy trombózis gyanum van, de ha terhes leszek akkor injekciozni kell magam.Több mint egy hónapja szedek terhesvitamint (Femibion 800-ebben sok a folsav ami elengedhetetlen) . A kérdésem az, hogy elöfordulhat, hogy a következö terhességemnél is lesz valami baj, ha már egyszer megtörtént tavaly is? (pl: megint valami rendellenesség, vagy méhen kivüli terhesség) Tudom a villám nem csap be 2szer ugyanoda, de aggodom, nagyon szeretnék egészséges, szép kisbabát.És, hogy a vitamin mellé még kell valamit szednem esetleg, vagy ez elég? Mostmár ugy néz ki tényleg próbálkozunk, eddig egyáltalán nem tettük, most 12-én lesz peteérésem. Mennyi az esélye annak, hogy hamarosan terhes leszek, nem sok ez a kihagyás(majnem 1 év)? Elnézést a sok kérdésért, de szeretném valamelyest megnyugtatni magam!

A választ elöre is köszönöm! Dodyka

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vetélés témában

Kedves Dodyka!

Az elmondása alapján kivizsgálták Önöket alaposan, szerintem próbáljon kicsit "lazulni". a genetikai tanácsadáson állapítják meg a kapott eredmények alapján, hogy mennyi a kockázata egy esetleges ismétlődésnek, biztosan beszéltek erről, de ha az összes eredményük negatív lett, akkor valószínűleg ez nem több, mint bármelyik másik terhesnél. A többi rendellenességre, és problémára tekintve ugyanolyan a kockázat, mintha először lenne terhes, emiatt ne aggódjon.

Az Ön által választott terhesvitamin valóban az egyik legjobb készítmény, nem is szükséges mellé semmi más. Az egy év alatt bőven volt ideje a szervezetének regenerálódnia, és felkészülnie egy újabb terhességre, remélhetőleg hamar összejön a baba. Ha nem sikerül az első hónap, vagy néhány hónap alatt, nem kell aggódniuk, hiszen a babák nem rendelésre érkeznek, egy ciklus alatt kb. 20% az esélye a terhességnek, tehát ne görcsösen, hanem könnyedén próbálkozzanak, remélem hamar sikerülni fog teherbe esnie.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 09., 08:53; Megválaszolva: 2009. július 09., 08:53
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
terhesség vagy nem
Tisztelt doktorúr! Egy olyan kêrdéssel fordulok őnhöz, hogy november 28-án volt utóljára menszeszem, január 8-án csináltam tesztet ami pozitiv...
vetélés lehetséges oka?
kedves Doktor Úr! sajnos tegnap volt a 10. héten egy missed ab.om: (nem tudom mi lehetett az oka, nagyon el vagyok keseredve.. a családunkban...
Kései vetélés
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném szakvéleményét kérni az alábbi kérdésben: 20 hetes terhesként alhasi görcsökkel kerültem ügyeletre, ahol...
VETÉLÉS!
Jó Napot Doktor Nő-Doktor Úr! Tavaly azaz 2011.06.22 én azzal fordultam a nögyászhoz, hogy nincsen menstruációm 2011.04.10-e óta megvizsgált és...
szülést megindító hormon
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Bal mellékvesémet 4 éve kivették, férfihormon túltermelés miatt, ami miatt nem tudtam teherbe esni. A műtét után kismama...