Terhesség - haskeményedés - ismét

Kedves Dr. Farkas Ágnes,

Nagyon koszonom valaszat a kemenyedessel kapcsolatban.

Igen, a tartoszalagjaimmal a kezdettol mar gondok voltak, a mehem is meg volt ereszkedve. Rajottem hogy leginkabb akkor erzem a kemenyedeseket amikor a baba eppen mocorog. Ha kidugja valemelyik testreszet, azonnal bekemenyedik ott. (Es ahogy elviszi onnan azonnal meg is puhul a hasam.)

Vizet iszom elegendot, ket masfel literes uveggel mindig elfogy, van hogy tobb is.

Azota bebizonyosodott sajnos hogy terhessegi diabetesz-em is lett. Csak hetfon tudok a csaladorvoshoz eljutni hogy beutalot kapjak a dietetikushoz, de mar elkezdtem a dietat amit telefonban mondott az orvosom.

El tudna latni esetleg par hasznos tanaccsal ezzel kapcsolatban is?

Nagyon koszonom! Udvozlettel: mia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Mia!

A tartószalagok, függetlenül attól, hogy meg voltak-e ereszkedve, vagy sem, terhesség alatt sok nőnek okoznak kisebb-nagyobb fájdalmakat. Emellett amikor a baba mozog, bizony könnyebben keményedik a méhe, de általában ez nem okoz problémát a méhszájon, mert ez nem rendszeres méhtevékenység.

A terhességi diabetesre valóban érdemes odafigyelni, táplálkozási tanácsokkal igazán a dietetikus fogja tudni ellátni. A diéta mértéke függ a cukorszintektől, orvosa biztosan ennek megfelelően javasolta a diétát. Amit át fognak beszélni az lesz, hogy napi mennyi szénhidrátot fogyaszthat, és ennek megfelelően miből mennyit ehet. Az általános tanácsok, amiről biztosan beszéltek a cukros üdítők kerülése, a fehér kenyér, és péksütemények fogyasztásának csökkentése, a tésztafélék minőségének és mennyiségének a megválogatása. Természetesen bármilyen cukortartalmú ételekben és italokban található szénhidrátok mennyiségét ellenőrizni kell majd.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 08., 11:30; Megválaszolva: 2009. július 08., 11:30
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Pfizer oltás nem várt terhesség
Barnás pecsételés
Terhesség van ok aggodalomra?
Magas fehérvérsejt