Vagothyl tehesség idején

Kedves Doktor Nő/Úr!

Sokszor jön ki a számban afta. Ajánlották rá a Vagothyl oldatot, amit a terhesség 2. trimeszterében használtam is. Most akartam a háziorvossal felíratni egy újabb dobozzal, de azt mondta, terhesség idején relatív ellenjavalt. Annak idején, amikor elkezdtem használni, elolvastam a betegtájékoztatót, abban annyit ír: " a terhesség késői szakaszában alkalmazása a nyakcsatornán nem javasolt. Szoptatás ideje alatt való alkalmazásáról nincs megfelelő menyiségű tapasztalat." Így bátran használam ecsetelésre. Napi egyszer, amikor aftám volt (tehesség alatt elég sűrűn) . Rossz, erős íze miatt a felesleget kiköptem, nem nyeltem le.

A kérdésem az, hogy ezt a szert valóban lehet-e terhesség idején használni? Iletve árthattam- e a babának a használattal?

Köszönettel:

Aggódó 28 hetes kismama

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerszedés témában

Kedves 28 hetes!

Az aftákra mást kell használni. Egyébként ami a hüvelybe való nem értem miért enné meg. Semmiképpen nem javaslom a szájába, sem terhesen sem, de még terhesen sem. Nem oda való. A szájába az aftákra lehet a Susp anestethici vagy a Sptofort pl. az anestetica érzésteleníti a száját jót fog tenni.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2009. július 07., 11:06; Megválaszolva: 2009. július 07., 11:06
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom