Szívritmuszavar-terhesség

Tisztelt Doktornő!

Szupraventrikuláris tachycardiám van. Gyógyszert (már) nem szedek rá. Azt szeretném kérdezni, hogy a tachycardia és a terhesség mennyire "ellenségei" egymásnak? Károsíthatja-e a magzatot egy esetleges roham?

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerszedés témában

Kedves Rohamos!

A supraventricularis tachycardia önmagában ártatlan betegség. A szívdobogáson kívül semmi komoly problémát nem szokott okozni. A terhesség alatt a szívfrekvencia megemelkedik, tehát elvileg a supraventricularis tachacardia rohamai is gyakoribbá válhatnak illetve eleve magasabb lesz a szívműködés frekvenciája. Persze ez nem baj, amennyiben sokszor van rossz érzése, vagy szívdobogása akkor esetleg Verapamil gyógyszert kell szednie. Béta blokkolót nem javaslok, mert magzati növekedés lemaradást és magának pedig cukorbetegséget okoz.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2009. július 07., 11:18; Megválaszolva: 2009. július 07., 11:18
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom