Aggódás

Tisztelt Doktorúr.                                                                                                        Valószinü hogy terhes lettem, és tudni szeretném, hogy gyógyszerek szedése melett a babát megtarthatom-e. Gyógyszereim- Xanax SR-0, 5, Betaserc, Cavinton, Cipralex, Syncumár-napi 3tab. A babára veszéjesek-e ezek a gyógyszerek, ókoznak neki valamilyen károsodást, vagy talán nekem sem alyánlott a terhesség egézségügyi szempontból. NEM TUDOM MIT CSINÁLJAK. Nagyon aggodom én nem szeretném elvetetni a babát, csak akkor ha egézségileg nem szabad megtartani akár a babát vagy engem nézve, mert van már két nagy fiam őket is felkell nevelni.  Köszönettel. Nóra

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerszedés témában

Kedves Nóra!

Ami a legfontosabb, hogy a Syncumár káros lehet a baba fejlődésére, viszont helyette van olyan injekció, amit lehet alkalmazni. Mielőbb forduljon nőgyógyászhoz, és beszéljék meg a teendőket. A többi gyógyszer káros hatása a terhesség elején nem fokozott, de genetikai tanácsadásra biztosan el fogják küldeni, amennyiben valóban terhes.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 04., 14:22; Megválaszolva: 2009. július 04., 14:22
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom