Intő jel, vagy túl aggodalmas vagyok?

Tisztelt Doktornő/Úr!

35 éves vagyok.két nagy gyermekem van, januárban volt egy 7 hetes vetélésem, amit műszeresen fejeztek be. Most újra terhes vagyok, ma 8 hetes.Eddig minden panaszmentes volt, két napja voltam ultrhahangon az orvos szerint minden ok.Úgymond nem vagyok eltíltva semmitől. Ma reggel az "együttlét" után kevés, folyásom volt ami nagyon halovány rószaszín ill halvány barnás volt.Utána mikor elmentem újra vécére, akkor már csak halvány barna volt a szine. Az előbb néztem most nem látok már semmit.Nem görcsölök, nem fáj semmim.Igaz tegnap nagyon sokat dolgoztam, (nem emeltem) Mitől lehetett ez? Hagyjuk a sex-et amig letellik a kritikus 12 hét? Habár eddig nem volt gond, és az orvos sem tiltott el tőle.Nagyon szeretnénk ezt a babát, éppen ezért minden apróságon aggódom, félek hogy újra elvesztem a babát.Keressem fel újra az orvosom mindenféleképp, vagy akkor csak ha bármi panaszom van továbbra is? Megtisztelő válaszát mielőbb várom.

Köszönettel: egy kismama

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Kismama!

Szerintem igenis fogja fel intő jelként, hiszen Ön mondta, hogy sokat dolgozot aznap. Menjen vissza orvosához, és vetesse magát táppénzre az első hetekre, és pihenjen sokat. És pihenés alatt tényleg pihenést értek, nem folyamatos takarítást, nagybevásárlásokat, stb. Valóban nem érzi ezt sok nő, hiszen a folyamatos munkához van szokva, és nem tűnik úgy, hogy olyan sok lenne.

Egy ellenőrző vizsgálat nem árt, és szerintem most néhány hétig maradjon otthon. Az orvosa a méhszájat is ellenőrzi majd, mert egy kis gyulladás is okozhatta a barnás folyást, mert a méhszáj ilyenkor vérzékenyebb, é ha szükség van rá, akkor kezelni kell azt is.

Vigyázzon magára, pihenjen, figyeljen a folyadékfogyasztásra, ha picit többet görcsöl a hasa, akkor szedjen Magne B6-ot, szerintem jó, ha van otthon.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 28., 00:56; Megválaszolva: 2009. június 28., 00:56
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid
Terhesség jelei