Intő jel, vagy túl aggodalmas vagyok?

Tisztelt Doktornő/Úr!

35 éves vagyok.két nagy gyermekem van, januárban volt egy 7 hetes vetélésem, amit műszeresen fejeztek be. Most újra terhes vagyok, ma 8 hetes.Eddig minden panaszmentes volt, két napja voltam ultrhahangon az orvos szerint minden ok.Úgymond nem vagyok eltíltva semmitől. Ma reggel az "együttlét" után kevés, folyásom volt, ami nagyon halovány rószaszín ill halvány barnás volt. Utána mikor elmentem újra vécére, akkor már csak halvány barna volt a szine. Az előbb néztem most nem látok már semmit. Nem görcsölök, nem fáj semmim. Igaz tegnap nagyon sokat dolgoztam, (nem emeltem) Mitől lehetett ez? Hagyjuk a sex-et, amig letellik a kritikus 12 hét? Habár eddig nem volt gond, és az orvos sem tiltott el tőle. Nagyon szeretnénk ezt a babát, éppen ezért minden apróságon aggódom, félek, hogy újra elvesztem a babát. Keressem fel újra az orvosom mindenféleképp, vagy akkor csak ha bármi panaszom van továbbra is? Megtisztelő válaszát mielőbb várom.

Köszönettel: egy kismama

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség témában

Kedves Kismama! Szerintem igenis fogja fel intő jelként, hiszen Ön mondta, hogy sokat dolgozot aznap. Menjen vissza orvosához, és vetesse magát táppénzre az első hetekre, és pihenjen sokat. És pihenés alatt tényleg pihenést értek, nem folyamatos takarítást, nagybevásárlásokat, stb. Valóban nem érzi ezt sok nő, hiszen a folyamatos munkához van szokva, és nem tűnik úgy, hogy olyan sok lenne. Egy ellenőrző vizsgálat nem árt, és szerintem most néhány hétig maradjon otthon. Az orvosa a méhszájat is ellenőrzi majd, mert egy kis gyulladás is okozhatta a barnás folyást, mert a méhszáj ilyenkor vérzékenyebb, é ha szükség van rá, akkor kezelni kell azt is. Vigyázzon magára, pihenjen, figyeljen a folyadékfogyasztásra, ha picit többet görcsöl a hasa, akkor szedjen Magne B6-ot, szerintem jó, ha van otthon.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 28.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Köldökzsinór trombózis
Tisztelt Doktorúr! Férjemmel babát vártunk, de a 37-ik hétben köldökzsinór Thrombosis szövődményében elhunyt a babánk, mielőtt a világra jöhetett volna. A...
Sikertelen beavatkozás?
Tisztelt Doktorúr! A következőkben szeretném véleményét kérni: 2023.04.05.-én, 7 hetesen végeztek nálam terhességmegszakítást, mert időközben kiderült több...
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes várandós vagyok. Terhesség megállapításkor a vizsgálaton 6+0 hetes voltam. Mindent rendben találtak. Méretek a következők voltak:...
Várandósság _ionizáló sugárzással...
Tisztelt Doktor Úr! 38 hetes várandós vagyok, körülbelül két hete iszom málnalevél teát, melynek csomagolásán most vettem észre, hogy "ionizáló sugárzással...
Lelet kiértékelés
Tisztet Dr. Farkas Ágnes! Szeretném kiértékeltetni a leletünket, hogy kell-e aggódnunk? Jelenleg a párom a 27. hétben várandós és elküldött minket a genetikus...
Terhességgel kapcsolatban
Tisztelt Dr. Petróczki István! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az utolsó menstruációm 2022.június 22-én volt, peteérésem teszt szerint július 9. a...