Terhesség - placenta

Kedves Doktor,

38 eves kismama vagyok, elso terhesseggel.

Terhessegem 23+5 heteben jarok. Tegnap voltam UH-on, a kovetkezo eredmenyekrol szeretnek tobbet megtudni Ontol:

Placenta a hatso falon tapad, 2. fokban erett. A koldokzsinorban 3 er lathato. 

Biometria: BPD: 61mm, HC: 224mm, AC: 202mm, FL: 45mm, EFW: 742 gramm

A biometria alapjan 24 hetes, 5 naposak a szamitott ertekek.

___________________________________________________________________

Ami engem aggaszt, hogy 2. fokban erett a mehlepeny. Nem korai ez meg ebben az idoben? Lehet-e ebbol valami gondja a babanak?

Mit jelent a 3 er a koldokzsinorban?

Valaszat nagyon koszonom!

mia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhességi ultrahang témában

Kedves Mia!

Valóban kicsit korai, hogy a lepény 2. fokban érett, de fontos tudnia, hogy ez "csak" egy UH-os lelet. Hiszen jó a lepény funkciója, így nincs oka aggodalomra. Legtöbbször még a III. fokban érett lepény sem okoz gondot, érdemes azonban gyakrabban ellenőrizni a terhességét. Biztosan orvosa is visszahívta hamarabb, még a 32. hét előtt akkor lenne a következő UH a terhesgondozás szerint) .

A 3 ér az teljesen rendben van, annyinak kell lennie a köldökzsinórban. Néha csak 2 van, és olyankor jobban kell figyelni.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 28., 11:55; Megválaszolva: 2009. június 28., 11:55
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom