12 hetes vizsgálat

Tisztelt Doktor úr! Az orvosom szerint 6 hetes terhes vagyok, azaz 4 hete estem teherbe, de ezzel kapcsolatban kétségeim vannak. Utoljára május 4-én menstruáltam, azaz 8 héttel ezelőtt és számításaim szerint május 18-19-én eshettem teherbe, azaz 5 hete. Június 1-én pozitív lett a terhességi tesztem, de az orvosom 8-án még csak a petezsákot látta. Június 22 -én már egy 8 mm-es élő embrió is volt benne, így ő 6 hetes terhességet állapított meg. De ha május 4-én kezdődött az utolsó mens., akkor ez már nem a 6. hét, hanem a 8. Akárhogy is számolom, nekem több mint 2 héttel idősebbnek tűnik ez a dolog. A kérdésem, hogy a 12 hetes vizsgálat augusztus 5-én még időben megtörténik-e ahhoz, hogy jól értékelhető legyen az eredménye, hiszen már jóval a 13 hét után, kb a 14. héten fog megtörténni? És mi van, ha a határidőn kívül történik, attól még értékelhető eredményt hoz? N Segítő válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Manó76

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhességi ultrahang témában

Kedves Hölgyem!

Abban igaza van, hogy a terhességi kort az utolsó menses első napjától számoljuk a terhességet, és a terhességi teszt is hamar kimutatta azt. Viszont az UH mindig pontosabb eredményt mutat. A petezsák, majd a 8 mm-es embió megjelenése az UH-on azt mutatja, hogy később esett teherbe. Ne aggódjon emiatt, hiszen nem tudhatja, mikor volt a peteérése, az később is lehetett.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 15:47; Megválaszolva: 2009. június 27., 15:47
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom