Fáradtság

Tisztelt Doktornő/úr!

21 hetes kismama vagyok, terhességem előtt derült ki hogy lisztérzékeny vagyok. A diétát azóta betartom, de még nem tökéletes az emésztésem. A terhesség előtt is gyakran ha rosszul voltam emiatt iszonyú fáradtság és gyengeség jött rám, álatalában a fejem is megfájdult ettől. Azért sokat javult a gyomorpanaszom, de nem tudom, hogy a terhesség miatt, vagy még a lisztérzékenység miatt gyakran leszek nagyon fáradt, szinte a lélegzés is nehezemre esik, és általában fejfájás lesz a vége. Ez elég ilyesztő, mert ha az utcán jön, alig tudok hazajönni, vagy vezetni, és előfordul hogy hiába fekszem, nem akar múlni. A vérnyomásom mondjuk elég alacsony a terhesség óta 90/60 ha a védőnő méri, lehet hogy ez is okozhatja? az első harmadban tudom hogy jellemző a fáradtság, de a másodikban is előfordulhat? Pedig nem is dolgozom a terhesség elejétől, és sokat pihenek, ezért aggaszt a dolog.

Köszönöm a válaszát: Dóra

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Dóra!

Szerintem panaszait vizsgáltassa ki. Lehet, hogy csak az alacsony vérnyomás az oka, de nem árt tudni, hogy nincs-e más baja. És figyeljen oda a megfelelő folyadékfogyasztásra, legalább 2, 5 liter vizet ppróbáljon meginni, mert melegben, terhesen még nehezebb a szervezetének alkalmazkodnia a változó időjáráshoz. És bártan igyon egy-egy kávét is naponta, a terhességnek nem árt, a vérnyomását viszont segítheti is. Háziorvosnál pedig egy EKG nem ártna ellenőrzésként.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 14:15; Megválaszolva: 2009. június 27., 14:15
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom