Terhesség

Tisztelt Doktornő! 27 éves nő vagyok, és ha minden igaz az első babát várom. A menstuációm 8 napja késik (ami 37 napja volt) , és  tegnap előtt csináltam egy tesztet! Pozitív lett, és tegnap is csináltam egy másikat ami szintén, de az egyik csík egy picit halványabb mint a másik mind a kettőnél! Nem baj ez? . Az lenne a kérdésem, hogy nőgyógyászhoz mikor kell elmenni! Mert azt mondták nekem, hogy nem biztos, hogy lehet azt ultrahangon látni, és nem kell még menni! Meg normális ha görcsölök egy picit? Egy cipőboltban vagyok eladó, 11 órát állok naponta, és elég sokat kell létrázni.Lehet, hogy a sok állástól fáj a hasam? Nem szeretném ha vmi baj lenne emiatt.És terhesvitamint kezdjek el szedni, vagy konzultáljam meg majd a nőgyógyászzal? Kérdésemre a válaszát előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Hölgyem!

Ne aggdójon, amíg kevesebb a hormon, amit a teszt mér, addig halványabb lehet a második csík. Ha most csinálna még egyet, az már erőssebb lenne biztosan. Figyeljen a bő folyadékfogyasztásra, legalább napi 2 liter meglegyen. Kisebb, enyhe menses jellegű görcs, de inkább nyilallás lehet, de nagyobb panasz esetén többet kell pihenni. Szerintem a héten jelentkezzen be vizsgálatra, már biztosan látszik a terhesség. Így, ha a sok állás panaszt okoz, szükség esetén el is lehet menni táppénzre néhány hétre. Terhesvitamint elkezdeti szedni, különösen fontos a folsavpótlás (az a vitaminban benne van) .

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 13:32; Megválaszolva: 2009. június 27., 13:32
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom