32 hetes kismama aggodalma

Tisztelt Doktor! Kérdésem a követkeő lenne. A szomszéd kisfiú aki kapott kullancs elleni oltást, Lyme-kóros lett. Én 32 hetes kismama vagyok és van egy 23 hónapos kislányom is. A kisfiúval szoktunk játszani beszélgetni, stb.. Kell aggodnom valami miatt? A következő kérdésem pedig az lenne, hogy kismamaként gyakran van hasmenésem ez normális dolog vagy valaminek a jele? Más panaszom nincs és nem is volt a terhesség alatt. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Hölgyem!

A Kullancsok által terjesztett betegségek közül az agyvelőgyulladást okozó vírus ellen létezik csak védőoltás, a Lyme-kór ellen sajnos nem. Aggódnia nem kell, mert nem kaphatta el így a betegséget.

A hasmenés okát nem tudom megmondani sajnos, de akkor beszélünk hasmenésről, ha egy nap alatt sok laza széklet van, egyszeri laza, híg széklet még nem hasmenés. Ha valóban hasmenése van, forduljon a terhesgondozóba, hogy a panaszait megvizsgálják. Egy fertőzés is lehet az ok akár.

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

 

Kedves aggódó kismama!

Emberrel való kontaktus egyetlen kullancs által terjesztett betegséget sem terjeszt. Nem kell aggódni. Az első mondat félreértést sugall. Lyme kór ellen nincs oltás. A kisfiú a kullancs terjesztette agyvelőgyulladás ellen kapott védőoltást, aminek semmi köze a Lyme-kórhoz. Nincs aggódnivaló, a kisfiúval nyugodtan lehet játszani, beszélgetni. A hasmenés nagyon sok dologtól lehet, azt meg kellene beszélni a nőgyógyászával, illetve háziorvosával, néhány alapvető vizsgálatot elvégezni, aztán megnyugodni.

 Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 22., 14:09; Megválaszolva: 2009. június 22., 14:09
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom