Szedjem vagy ne szedjem?

A nőgyógyászom sárgatest elégtelenségre gyanakszik a már több mint egy éve fennálló problémámra. A tünetek: a ciklus 19-20. napján barna folyás jelentkezik, a petefészek tájáról húzó érzés, mellfájdalom. Ez nem minden hónapban van...Változó! UH. és vérvétel is volt, miszerint hol van, hol nincs peteérés. Utrogestan hüvelykapszulát írt fel. (Kérésemre, mert a gyomrom nem bírja a gyógyszereket, állandó gyomorgyulladásom van! ) Mennyire zavarja össze a hormonokat, hathat-e, és mennyi ideig szükséges ezt szedni. Az orvos szerint ettől elmúlik a köztes folyás, de ez gyógyulást jelent, vagy csupán tüneti kezelést? Néhány hónap múlva gyereket szeretnénk! Terhesség esetén okozhat-e ez a sárgatest elégtelenség vetélést is?! Tudom, sok a kérdés, de elég tanácstalan vagyok. Már félek bármilyen gyógyszert beszedni...

Válaszát előre is köszönöm.

Anita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hormonális probléma témában

Kedves Anita!

A tünetei valóban arra utalnak, hogy a ciklus második felében a sárgatest által termelt hormon mennyisége kevés, ezért kapja a gyógyszert. Ez bizony a terhességnél is nagyon fontos lesz, használja nyugodtan. A terheség első 12 hetében is kell alkalmazni majd, remélhetőleg a szülést követően nem lesz ilyen problémája. Ha nem lenne peteérése, akkor lehet másik gyógyszer is fog majd kelleni.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 22., 12:36; Megválaszolva: 2009. június 22., 12:36
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom