Lelkifurdalás: esemény utáni tabletta után teherbeesés

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Kérdéseim a következők: teherbe esésem előtt ha jól emlékszem kb. 1, 5 hónappal két alkalommal is, összesen 4 esemény utáni tablettát szedtem be (ha jól emlékszem, Postinort, vény nélkül adták oda a gyógyszertárban. Nem jeleztem ezt a nőgyógyászomnak, védőnőmnek időben (csak a kb. 5. hónapban) , de
1. ha az elején jeleztem volna, milyen vizsgálatokat végeztek volna el a kis magzatomon? (A teherbe esés nem tervezett volt, de egy percig sem kívántam megszakítani.) Akkor azt mondták már nem érdemes vele foglalkozni, mert megfogant, beágyazódott.

2. Most 2, 5 éves a kislányom, egészséges, de nem hagy nyugodni a lelkiismeretem, hogy milyen hosszútávú következményei lehetnek felelőtlen viselkedésemnek? Jöhet-e ki rajta valami hormonális elváltozás a későbbiekben? Vagy nemi identitás-zavar? Esetleg ha vele nem is történik semmi, akkor az ő babájában kijöhet-e valami elváltozás, betegség, baj? Vagy a beszedés és a fogamzás között eltelt idő alatt már kiürült az esemény utáni tabletta hormonális vagy egyéb hatása?

Előre is köszönöm válaszait.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza esemény utáni tabletta témában

Kedves Hölgyem!

Ne aggódjon, semmilyen probléma nem történt, a gyógyszer addigra kiürült a szervezetéből. Nem kellett volna más vizsgálat sem, ne legyen lelkiismeretfurdalása emiatt, nyugodtan boldog lehet a kislányával.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 22., 14:04; Megválaszolva: 2009. június 22., 14:04
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség