Terhesség conisatio után

Kedves Doktorno,

Tavaly decemberben conisatio-m volt. Iden majusban teherbe estem. Azt olvastam, hogy egyes esetekben valamilyen gyuru szeru dolgot kell felhelyezni a mehszaj osszetartasara a terhes kismamaknal mert nagy a veszelye hogy a nagy suly hatasara kinyilik. Erre minden esetben szukseg van? Hanyadik heten szoktak ezt felhelyezni?
Sajnos nem tudom pontosan hanyadik hetben vagyok mert kulfoldon elek es a haziorvos altal szamitott 12 het elott semmifele vizsgalat nincsen. Az utolso menstruaciom apr 9-en volt (rendszertelen, hol 35 nap, hol 40-45, 2 ho..) es igy biztosat csak az elso Uh utan fogok tudni a meret alapjan.. Az akkor megallapitott "hanyadik het" mar a teherbeesestol fog szamitani? Mert elvileg akkor kezd el novekedni a kicsi..
Valaszat elore is koszonom,
Judit

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Judit!

Az orvos a rákszűrési leletből, ha az esetleg kóros volt, akkor meg tudja mondani, hogy a terhesség alatt kell magának konisatio vagy sem. Amennyiben nem volt kóros a kontroll rákszűrése akkor persze nem kell semmilyen műtét a terhesség alatt. Persze gyűrű nincsen amit fel lehet helyezni, esetleg méhszáj összezáró műtét, ha a méhszája esetleg kinyílna a terhesség alatt az előzetes méhszájműtéttől. De ez minden bizonnyal nem fog bekövetkezni, tehát szerintem emiatt nem kell aggódnia. Sok sikert a terhességhez.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2009. június 19., 23:16; Megválaszolva: 2009. június 19., 23:16
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom