Gyermeket 37 felett?

Tisztelt Doktornő (úr)!

Kérdésem elég összetett ezért is van zavar a fejemben.Épp 37 éves vagyok, kaptam egy lehetőséget /egy férfi képében/ az élettől akivel szeretnénk közös gyermeket.Nekem 18 évesen volt egy abortuszom 11. héten, mivel B negatív vér csoportom van akkor megkaptam az anti-D injekciot. Azt olvasom minden oldalon, hogy az elsö terhességnél nem okoz problémát a negatív és pozitív szülöktöl születendő gyermek a várandosság alatt, de a következőknél már igen. Nem elég, hogy eleve 37 éves vagyok 38 is leszek biztosan mire esetleg várandos leszek, és akkor még ez is, hogy én negatív a párom pedig pozitívos vérű. Az az igazság, hogy a koromnál fogva, eleve félek, ne hogy beteg gyermekem szülessen és akkor még  a vérem is! Teljesen megtántorodtam, hogy szülhetek-e egyáltalán jo esélyekkel, egészséges gyermeket legalább egyett.? Vagy nagyon későn jött ez a lehetőség? A párom A negatív és 35 éves.

Köszönöm ha válaszol.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vércsoport témában

Kedves Hölgyem!

Pontosan azért kapta meg az Anti-D-t, hogy a következő terhesség alatt se legyen gond. Ha nem kapta volna meg, akkor lehetne gond a következő terhességek alatt, mert a szervezete ellenanyagot termelne a baba sejtjei ellen. Ezt akadályozza meg az Anti-D injekció, hiszen az esetlegesen felismerhető sejteket vonja be, mintegy eltakarja az Ön immunsejtjei elől.

Ne aggódjon, és az életkora miatt se féljen. Alapos terhesgondozás mellett nyugodt lehet, bátran vállaljon babát! Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 19., 11:56; Megválaszolva: 2009. június 19., 11:56
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom