Reggeli rosszullét

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az első terhességem alatt a 14-15. hétig nagyon gyötörtek a rosszullétek, nemcsak reggel, hanem egész nap, még éjszaka is. A napi 3-4 hányás rendszeres volt, aminek következtében több kilótól is megszabadultam. Egy fél évvel ezelőtt ismét terhes lettem nagy örömömre, de nem jelentkeztek ezek a tünetek akkora mértékben, és a 9. hétre meg is szüntek. Éreztem, hogy baj van, és kiderült, hogy elvetéltem. Most sikerült ismét teherbe esnem (6.hét), de szinte egyáltalán nem vagyok rosszul. Attól félek, hogy valami ismét nincs rendben. Úgy tudom, hogy ezek a rosszullétek védik a babát. Ön szerint miért lehet ez? Ugye nincs semmi probléma? Válaszát köszönettel, N.andrea

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség témában

Kedves Andrea! A reggeli rosszullétek nem védik a babát, hanem a terhességgel együtt járhatnak. Az egyik az, hogy még bőven lehet rosszul később is, a másik meg, hogy nem kötelező rosszul lennie egy terhességgel, van, aki egyáltalán nincs rosszul. Szerintem ne aggódjon, ha panasz van, viszont keresse fel orvosát, mert a korábbi vetélés miatt érdemesebb jobban odafigyelni.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 18.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Köldökzsinór trombózis
Tisztelt Doktorúr! Férjemmel babát vártunk, de a 37-ik hétben köldökzsinór Thrombosis szövődményében elhunyt a babánk, mielőtt a világra jöhetett volna. A...
Sikertelen beavatkozás?
Tisztelt Doktorúr! A következőkben szeretném véleményét kérni: 2023.04.05.-én, 7 hetesen végeztek nálam terhességmegszakítást, mert időközben kiderült több...
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes várandós vagyok. Terhesség megállapításkor a vizsgálaton 6+0 hetes voltam. Mindent rendben találtak. Méretek a következők voltak:...
Várandósság _ionizáló sugárzással...
Tisztelt Doktor Úr! 38 hetes várandós vagyok, körülbelül két hete iszom málnalevél teát, melynek csomagolásán most vettem észre, hogy "ionizáló sugárzással...
Lelet kiértékelés
Tisztet Dr. Farkas Ágnes! Szeretném kiértékeltetni a leletünket, hogy kell-e aggódnunk? Jelenleg a párom a 27. hétben várandós és elküldött minket a genetikus...
Terhességgel kapcsolatban
Tisztelt Dr. Petróczki István! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az utolsó menstruációm 2022.június 22-én volt, peteérésem teszt szerint július 9. a...