Szülés ideje!?

Kedves dr: én egy 36 hetes kismama vagyok egézséges és gond mentes terhességem van, egésszen mostanáig, de az orvosom szerint nagy a baba és azt mondta 38 hetesnek felel meg és ezért nem kéne megvárni az időpontot és hogy ő császármetszést javasolna! nekem már van egy lányom ő 40 hétre született 3, 50 kg al-gond nélkül! Csak most nem tudom mi tévő legyek a placenta és a magzatviz rendben van teljesen a baba egézséges jól fejlődik csak nagyobb a kelleténél, egyébként én 8-kg ot hiztam mostanáig. Azt szeretném lényegében kérdezni hogy hallgassak e az orvosra vagy legyek bátor és várjak a terming? érdemes azért 2-3 héttel hamarább megszülni mert a baba nagy? És még azt szeretném kérdezni hogy ha 37 hétbe lépve megszülnék a baba addigra teljesen kész van? mikor éri el azt az időt a baba amikor ha megszületne nem kéne inkubátor és lélegeztető gép? kérem csak pár tanácsot és választ a kérdésre adjanak! Köszönöm! Még azt szeretném hogy ha elsőre sikerült megszülnöm a 3, 50kg babát akkor lehet ez gond a másodiknál? mert a dokit az ilyeszti el hogy egy picit sem vagyok kinyílva de a lánnyal is az utolsó percekben nyíltam csak ki?! esetleg erre valami tanácsot tudnának adni? hogy lehet elérni hogy beinduljon a szülés és szépen kitáguljak? válaszukat előre is köszönöm! Klaudia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szülés témában

Kedves Klaudia!

Természetesen ilyen butaság nincsen, hogy a gyerek behozta a terhességi heteket és ahogy fejlődik szépen egyre idősebb lesz. A testsúly és a kor nincsen összefüggésben egymással. Tehát maga úgy tudja, hogy 36 hetes, akkor bizony annyi. Az más kérdés, hogy érett súlyú magzat. De miért kellene megoperálni? Mert nagyobb az átlagnál? Nem értem. Természetesen ha már maga szült egyet és azon az úton kijött egy gyermeke akkor a második is ki fog jönni ugyanott, hacsak nem adódik valami közben de persze az meg mindig lehet. Persze ez a gyermeke nagyobb lesz, de minden szülésnél a későbbi gyermeke minden nőnél nagyobbak. Tehát ha a lurkó 3700g lesz akkor sem lesz semmi baj és persze nem kell előbb szülnie, főleg nem császármetszéssel. Ez butaság amit magának mondtak.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
A kérdésre a Fókuszban a Nő! orvos szakértője válaszolt.
Kérdés: 2009. június 18., 08:17; Megválaszolva: 2009. június 18., 08:17
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Pfizer oltás nem várt terhesség
Barnás pecsételés
Terhesség van ok aggodalomra?
Magas fehérvérsejt