Utrogestan

Tisztelt Doktornő!

10 hetes kismama vagyok, lombik programmal lettem terhes. A beültetés után 3x3 utrogestant (hüvelygolyó) szedek. Még a meddőségi centrumban a doktor azt mondta, hogy a 12. hétig így kell szednem, aztán kell fokozatosan csökkenteni. A választott orvosom múlt héten vizsgált meg először és soknak ítélte a 3x3-at és kérte, hogy csökkentsem le 3 nap alatt 3x2-re. Sajnos a harmadik napon a drasztikus és gyors csökkentés hatására alhasi fájdalmaim lettek és vércseppek jelentek meg. Ezért megbeszéltük, hogy visszanöveljük az adagot 3x3-ra a 12. hétig.

Kérem segítségét abban, hogyan csökkentsem kellő elővigyázatossággal, fokozatosan a 12. hétttől ezt a napi 9 db-ot, úgy, hogy ne legyen vérzésem és semmi baj a terhességgel. 14 éve várunk erre a babára, ő a legszebb álmunk megvalósulása!

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Hölgyem!

A szokásos csökkentést írta elő orvosa, ami nem számít drasztikusnak, csak az Ön szervezete még igényli a gyógyszert, tehát helyesen szedi tovább a gyógyszert. Hogy ne legyen a csökkentés drasztiklus, egy hét alatt 3 szemmel csökkentse az adagot, mondjuk hétfő-csütörtök-szombat alatt egy-egy szem, hátha így könnyebb lesz majd elhagyni. Amennyiben továbbra is bizonytalan, ami nem meglepő egy 14 éve várt csöppséggel (gratulálok! ) szerintem keresse fel a lombikot végző orvosát is, és kérjen tanácsot tőle is.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 16., 12:23; Megválaszolva: 2009. június 16., 12:23
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom