• Terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!
        46 éves nő. 2008 júniusban diagnosztizált és kezelt hyperthyreosis (m. Basedow). TSH szuprimált (<0, 01) FT+=5, 85, FT! =14, 88) (ref. tart-on belül). Menses ápr.11én jelentkezett utoljára (8 hete). Émelygés, étvágytalanság, rossz közérzet, mellfeszülés alhasi sajgás kb. 1 hete. Kb. 2 hete komolyabb alkohol abuzus, másnapi délutánig tartó rosszulléttel (vomit), egyébként máskor ennyitől nem szokott semmi probléma sem lenni. Alkalmanként Xanax elalvás előtt, illetve erosív refluxra Controloc.. Ön szerint lehetséges terhesség? Tekintettel koromra és az előzményekre milyen esélyei lehetnek egy egészséges magzatnak? Ha valóban kialakult fejlődési rendellenesség, az mikortól diagnosztizálható (az egészen enyhétől a komolyabb, de magzati halált nem okozóig)?
        Válaszát nagyon várom!
        Köszönettel:
        Kata

        WEBBeteg szakértő válasza a genetika témában

        Kedves Kata!

        Így nem lehet tudni, hogy terhes-e, mindnképpen csináljon egy terhességi tesztet, mert valóban lehet terhes is. Genetikai tanácsadóba kell majd mennie, ha terhes, és ott fogják elemezni az esetleges kockázatokat, mivel Önnél az életkorból is, a gyógyszerszedésből is, és a nagymértékű alkoholfogyasztásból is ered kockázat, és ennek megfelelően tudnak vizsgálatokat javasolni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-11 12:38:36; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!