• Teherbeesés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor UrNo! Elore is elnezest kerek az ekezetek miatt, de nincs magyar billentyuzetem, nem Magyarorszagon elek. 28 eves no vagyok. Kb.6 honapja probalkozunk a ferjemmel babat osszehozni. Persze eddig semmi, hisz azert irok. Bar utobbi harom honap nem volt a szokasos, Marmint menstruacio szempontjabol. Harom honappal ezelottig, minden honapban pontosan 28 napra jott meg. 3 honappal ezelott 3 napot kesett.4-5 nap a lefolyasa nalam altalaban. A rakovetkezo honapban 28 napra jott meg, megint pontosan 4-5 napos lefolyassal. S most megint 2 napot kesett, de csak 2-3 napig volt meg. Nem hiszem, hogy terhes vagyok, nincs semmilyen fura tunetem. Azert lehetseges? Tudna nekunk tanacsot adni? Terhessegi vitamint szedek, probalok minnel egeszsegesebben etkezni. Rendszeresen mozgok. Szamoljuk az ovulacio idopontjat, ami nem nehez 28 napos ciklusnal. Nem szedtem fogamzasgatlot. S tulajdonkeppen soha semmilyen panaszom nem volt. Gondolja, hogy csak ido kerdese? Maga szerint van jelentosege az utobbi 3 honap furcsasagainak? Elore is koszonom a segiseget! Tisztelettel Zsu

        WEBBeteg szakértő válasza a teherbeesés témában

        Kedves Zsu!

        Szerintem semmi oka az aggodalomra. Egy-két napos késés, bár Önnek szokatlan lehet, semmilyen rendellenességet nem jelent. Kivizsgálást csak egy év sikertelen próbálkozás után kell indítani, addig nyugodtan lehet várni, hiszen nem biztos, hogy valaki egyből terhes lesz.

        Szerintem vegyenek gyógyszertárakban kapható LH-tesztet amivel a peteérés(ovulácio) időpontját könnyebben meghatározhatják. Emellett a reggeli hőmérőzésel is összevetheti az eredményt, hátha így sikeresebb lesz a dolog. Sok sikert!

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-01 13:30:19; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: