Nyitott méhszáj

Tisztelt Doktor nő/úr!

Én 27 éves kismama vagyok, jelenleg a terhességem 32 hét 2.napján tartok. 3 napja sokat keményedett a hasam és bizonság kedvéért megnézték a méhszájat ami 1, 5-1-1 re nyitott, bentartottak megfigyelésen a kórházban 3 napig. Ezalatt volt ismételten egy méhszáj vizsgálat 1 nap múlva, ami ugyanolyan értéket mutatott. És volt egy ultrahangos cervix mérés és 2 nap múlva, melynek értéke 11 mm.
Jelenleg már itthon pihenek, 4x2-vel szedem a magneB6-ot, és már nem is keményedk a hasam.
Kérem írja le véleményét azekről az értékekről.
Kérdésem az lenne, hogy milyen további probélmát jelenthet, hogy ennyire nyitva van a méhszáj, és hogy pihenés alatt szigorú folyamatos fekvést kell érteni?

Köszönettel: wasabi

Dr. Farkas Ágnes válasza nyitott méhszáj témában

Kedves Wasabi!

A nyitott méhszájra bizony oda kell figyelni, és nagyrészt feküdni, pihenni kell legalább a 36. hétig. Addig ne is sétálgasson sokat, a magnézium mellett a megfelelő folyadékbevitelre is figyeljen oda, különösen a meleg napokban fontos ez.

Esetenként felszálló fertőzés alakulhat ki, hiszen a nyitott méhszájon át sokkal könnyebben találnak utat a bacik is, így különösen fontos, hogy amennyiben szokatlan folyás jelentkezik, vagy a megszokott terhesség alatti bővebb folyás jellege megváltozik, panaszt okoz, akkor menjen el egy vizsgálatra, hogy megfelelő kezelésben részesüljön, így elkerülhető időben a baj.Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 31., 00:00 ;Megválaszolva: 2011. október 04., 11:37
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Koraszülés
Tisztelt Doktor Úr! 23. hét elején járó ikerlányokat váró kismama vagyok. A héten voltunk a fogadott orvosomnál, aki sajnos kitágult méhszájat...
Mit kell tudni a nyított...
Tisztelt Doktor úr! 22 hetes terhes vagyok, és a külső méhszáj nyitott, és azt szeretném kérdezni, hogy veszélyezteti e a baba korábbi...
koraszülés
Tisztelt doktornő/úr! Nekem az a kérdésem lenne hogy 33 hetes várandós anyuka vagyok van már egy 4 éves fiam és 2 éve volt egy abortuszom! Félek...
Korai terhességi ,alhasi fájdalom
Terhesség előtti sör