• Sok magzatvíz miatti csecsemővizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/nő!

        Terhességem 8 hónapjának elején az átlagosnál több magzatvizet állapítottak meg uh vizsgálat során. Az orvosom nem tartotta indokoltnak az ok kivizsgálását, csak cukorbetegségre gyanakodott, amit a vérvétel során nem mutattak ki. Úgy tudom, hogy a sok magzatvizet a baba fejlődési rendellenessége is okozhatja pl. velő illetve nyelőcső-elzáródás, bélrendszer fejlődési rendellenesség, valamint szívfejlődési rendellenességek is. 10 nap múlva programozott császárműtéttel megszületik a kisbabám, Ön szerint indokolt kérni a  babának speciális vizsgálatokat és miket miután megszületett?

        Köszönettel,

        Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a magzatvíz témában

        Kedves Erika!

        Nem írja, hogy most mekkora  a terhesség, miért lesz császármetszés, és azóta volt-e UH-on eltérés.

        Fontos tudnia, hogy a sok magzatvíz akkor jelenthet kórosat, ha folyamatosan látható, hiszen akkor utal arra, hogy a körforgalmában valamilyen hiba van, pl. a nyelőcső-szűkület.

        Az, ha csak egy alkalommal több a víz, még nem jelent semmit, hiszen néhány nap múlva lehet, hogy már átlagos lett volna. A baba a pocakban is pisil, és nyeli is a magzatvizet, így annak mennyisége változik, ezért ne aggódjon.

        Külön emiatt nem indokolt vizsgálatot kérni, hiszen egyébként is minden újszültöttet gondosan megvizsgál egy gyermekorvos is, és a hazamenetelig őt is minden nap vizitelik majd, nem marad orvosi kontroll nélkül ő sem, így nyugodtan viheti majd haza a babát.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-30 23:42:00; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.