• Sperma elleni AT

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Párommal hamarosan szeretnénk gyermeket vállalni, de már sajnos 2 alkalommal elvetéltem (10 és 6 hetesen). Jelenleg kivizsgálásokra járok. Az immunológiai eredményem most érkezett meg. A sperma elleni antitest pozitív lett nálam. Ez azt jelenti, hogy a szervezetem ellenanyagot termel? De akkor hogy lehetséges, hogy 2 alkalommal is első próbálkozásra teherbe estem. Azt írták, hogy steroidokat kell szednem. A kérdésem az lenne, hogy ezeknek milyen mellékhatásuk van és mivel nálam hormonális gondok is vannak lehet-e terhességmegtartó thesztoszteron tablettával együtt szedni ezeket a steroidokat? Valóban ez lenne a megoldás?

        Várom válaszát!

        Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A spermium elleni antitest jelenléte miatt csökkenhet a spermiumok száma, illetve mozgékonysága, így nehezebben jutnak át a méhnyakon keresztül, ezáltal csökken az esélye a megtermékenyülésnek. A vetélések oka valószínűleg nem ez volt, hanem egyéb. A sztreoid szedés segíthet, de nem az az egyetlen megoldás. Sajnos hosszabb távon, illetve nagyobb adagban melékhatásuk is van, elsősorban az enyai szervezetre nézve. Cukorbetegségre hajlamosít, a szervezet több vizet köt meg, elsősorban az arc duzzad meg. A másik lehetőség az intrauterin inszemináció, amikor a megfelelő hormonális előkészítést követően a nehezen mozgó spermiumokat bejuttatják a méhűrbe, megkönnyítve az útjukat. Erre van lehetőség meddőségi centrumban.
        Sok olyan párról tudok, akiknél spontán sikerült a terhesség 2-3 év után is, tehát nem szabad feladni!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-04 16:44:23; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés