• Kíváncsi

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Jól gondolom, hogy a szülészek-nőgyógyászok bizonyos előírások, szakmai protokollok szerint dolgoznak? Hol lehet ennek utánaolvasni? Illetve azt is szeretném megkérdezni, hogy egy 36 éves, először szülő nőt mindig veszélyeztetett terhesnek kell nyilvánítani? Hányszor kell a 39. héten (39 + X nap) CTG-re, flowmetriára járni? Váalszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves 36 éves!

        Azért ennyire írott szabályok nincsenek. Nagy általánosságban a 36 éves először szülő azért veszélyeztetett terhes, mert idős először szülő. A másik, hogy mivel 36 éves sajnos a szövetei sem 25 évesek, tehát mindenféle terhességi és szülészeti komplikáció nagyobb eséllyel fordulhat elő. De persze ez sem baj. A 35-ik héttől elvileg hetente kell CTG vizsgálat és én kb. kéthetente szoktam ultrahangot csináltatni. Az ilyen terheseknél. amennyiben magának sűrűbben van akkor óvatosabb, ha kevesebb akkor lazább orvosa van

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-22 22:14:25; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés