Magne B6

Tisztelt Doktornő!

23 hetes kismama vagyok. A legutóbbi ultrahangon megállapították, hogy a méhlepény mélyen fekszik és nagyon közel van a méhszájhoz. Az orvos megnyugtatott, hogy ez idővel korrigálódhat és nem lesz semmi gond vele. Azonban azt tanácsolta, hogy napi 3x1 Magne B6-ot szedjek (a dobozára rávan írva, hogy napi 1 db tablett ajánlott, ez 89%-ban fedezi a szükségletet) . Tudom terhesen még több a vitaminszükséglet, de nem sok ez egy kicsit? Másik kérdésem, hogy amennyiben megmarad ez az állapot (mélyen fekvő méhlepény, mely közel van a méhszájhoz)  , akkor mi várható szüléskor, utána, vagy mennyiben befolyásolja ez a terhességemet?

Válaszát előre is köszönöm: Kismama

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza terhesség témában

Kedevs Kismama!

A mélyen fekvő lepény nem ugyanolyan, mint a méhszájat fedő lepény, tehát lehet, hogy semmilyen problémát nem okoz, nem kell emiatt izgulni. Ha túl közel van a méhszájhoz, akkor innen vérzés is származhat, és akkor császármetszés lesz, de erről még korai lenne beszélni.

A 3x1 tbl. Magne B6 egyáltalán nem sok, terhességben akár 4x2-t is adunk, ha szükséges, nyugodtan szedheti.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 15., 11:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:12
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid
Terhesség jelei
Fürdés - Terhesség
Tisztelt Doktor! Jelenleg a 13. hétben járok. Több helyen olvastam, hogy a meleg vizes kádfürdő nem javasolt terhesség alatt. Mennyire igaz ez...