• Remény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő! Négy és fél éve volt egy császármetszésem és azt kővető egy hétben mikor hazakerültünk a babával feldagadt a bal lábam és elszineződőtt.Nagyon megijedtem és mind kiderült mélyvénás trombozisom volt. Három hétig feküdtem a korházba és ott heparin inekcioval kezeltek. Azóta nem panaszkodom még szedtem kőzbe vérhigitó tabletát de nem folyamatosan. Igaz nem volt tul sok problémám azóta vele kissebb nagyobb gyuladások fordultak elő de ne volt annyira komoly. A kérdésem az lenne hogy szeretnénk még egy kisbabát a párommal eggyütt de az orvososk elrettentettek a gondolattol hogy nagyon veszélyes lenne rámnézve. Most jelenleg azóta spirállal védekezünk mivel nem szabad semmiféle fogamzásgátlot szedni a trombozis miatt.Szeretnlém ha megerősitenék hogy tényleg veszélyes egy ujabb terhesség, vagy hogy milyen eljárásra van szükség milyen kezelésre hogy válalhassunk gyereket. Addig is maradok tisztelettel egy anyuka aki még reménykedik.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Reménykedő!

        Szerintem egyáltalán nem reménytelen a helyzet, csak sokkal szorosabb kontrollt igényel. Érdemes elmenni egy nagyobb intézménybe, klinikára, ahol hematológiai szakrendelés is van. Ott majd szépen be tudják állítani a kezelést, és nyomon fogják követni az alvadási értékeket a terhesség alatt. Ha szükséges még egyéb vizsgálat a terhesség előtt, akkor azt is meg fogják majd csinálni.
        A terhesség alatt csak az injekciós véralvadásgátló megengedett, ami szintén nem veszélytelen, de sok nő szült már gyermeket trombózis, sőt, embóliát követően is. A rendszeres kontrollal az állapota követhető, és szükség esetén a gyógyszer mennyisége korrigálható. Sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-06 10:44:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: