• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím!

         

        Olyan kérdésem lenne, hogy párommal voltunk ultrahangon az ikerterhesség miatt és azt mondták lehet hogy az egyik babát el kell venni mert nem fejlődik.

        A kérdésem az lenne, hogy ez milyen módon történik és mik a veszélyei. Az orvos szerint az egyik baba akkora mint egy vödör a másik pedíg mint egy bögre ( az összehasonlítás végett mondta)

        Mennyi az esélye annak hogy mind a 2 baba megmaradjon. Önök mit tanácsolnának?

        Most tartunk a 31. hétben és tavaly novemberben született halva egy kislányunk (szíve nem fejlődött ki rendesen. )

         

        Köszönettel

         

        Bognár Krisztián

        WEBBeteg szakértő válasza a ikerterhesség témában

        Kedves Krisztián!

        Sajnos előfordulhat iker transzfúziós szindróma amikor az egyik magzat a másik rovására fejlődik, de szerintem a 31-ik héten semmilyen elvételről nem lehet szó, mivel abba mindkettő belehalhat. Én javaslom, hogy mindenképpen Klinikára menjen szülni, mert bizony lehet, hogy nagyon veszélyeztetett terhes maga, és mindenképpen szakszerű gyermekorvosi háttér kell magának. De hogy ilyenkor elvesznek egy magzatot, nem hallottam.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-07 10:29:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: