• Terhesség - Dr. Farkas Ágneshez kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktorno,

        Elozo levelemben az Utrogestantol valo szedulesrol kerdeztem. Kerdesere valaszolva reszletesebben leirom a szituaciomat.

        Tehat az 5. hettol kapom az Utro-t, eleinte napi 1x1, utana a 8. heten orvosom felemelte az adagot 3x1-re. A 9. heten verzessel korhazba kerultem, ekkor ismet emeltek az adagon, 3x2-re. a 12. heten folyamatosan kezdtem csokkenteni a gyogyszert orvosom tanacsara. Sajnos ismet elkezdtem verezni, korhazba kellett szallitani ahol azonnal visszaallitottak az Utrogestan-ra. A szedules igazan az ujrakezdes utan jelentkezett. Miutan beveszem (szajon at) a gyogyszer, kb 1 orara ra jelentekezik. (Sajnos huvelyen keresztul nem tudom hasznalni mert felmarja a huvelyemet, fajdalmat okoz.)
        Az orvosom nem tudta megmondani meddig kell szednem az Utro-t, viszont szeretnek valamit tudni errol. Zavaro a szedules, felek a majkarosodastol is....
        On azt ajanlotta hogy finoman, fokozatosan majd abba lehet hagyni. Hogyan legyen a csokkentes? (elozo alkalommal 3 napig 3x1, utana 3xfel 3 napig, azutan 3 napig 2xfel, 3 napig 1xfel.) Ez a csokkentes tul drasztikusnak bizonyult. Ezek szerint meg hosszabban tanacsos az abbahagyas folyamata?

        Valaszat, tanacsat nagyon koszonom! Udvozlettel: M.O

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves MO!

        A szédülés okát továbbra sem tudom megmondani, de valóban az lenne a célszerű, ha ismét megpróbálnák csökkenteni a gyógyszer adagját. A korábbi csökkentés gyakorlatilag 3 naponta felezés volt. Beszélje meg orvosával, hogy 3 naponta 1-1 tablettát hagyna el, ha szükségét látja, intézeti körülmények között, bent a kórházban. Bár ez is túl óvatosnak tűnhet, de így biztosan mindenki nyugodt lesz.
        Mivel nagyobb dózisú hormonpótlást kap, annak elvonásakor vérzés jelentkezik, de ilyenkor a hormonpótlás már nem indokolt, ezért akarta orvosa már korábban is elhagyni azt.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 11:37:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: