Lombikbaby

 

Kedves Doktor úr!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a férjemmel máj 26.án kell mennünk debrecenbe mesterséges megtermékenyítésre.

Vele vannak problémák, és szeretném megkérdezni mennyi esély van rá hogy elsőre sikerülni fog a beültetés?

Sajnos a férjem nagyon el van keseredve, és valószínü hogy csak eggyet tudnánk vállalni anyagilag.

 

Mellékelem a férjem spermavizsgálatának eredményét, és kérem mielőbbi válaszát hogy így mennyi esély van rá! és lehet-e ezen még változtatni, vagy élég-e ez a lombikbaby-hez?

Volumen: 2ml

Vegyhatás: 7, 1 (PH)

Teljes sperma koncentráció: ---

TFSC (oligozoospemia max: 04 ml

amit nem írtam ott nincs eredmény!

Válaszát mielőbb várom és előre is köszönöm!

Tózsáné

 

 

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza lombikbébi témában

Kedves Asszonyom!

Az Ön által említett spermium analízis alapvető jellemzőket nem tartalmaz, így nem könnyű az adott esetről jóslatokba bonyolódni. Mindenesetre az talán megnyugtató lehet, hogy a lombik program részeként esetenként alkalmazott ICSI eljárás során csak a petesejtek számával egyező jó minőségű spermiumra van szükség, tehát egy ciklusban mintegy 10 db-ra és nem pl. 20 millióra!

Mindezeket figyelembe véve, amennyiben a férje össz-spermájában találnak 10 db (! ) élettani megjelenésű spermiumot, úgy a lombik program sikeressége nem a spermiumon fog múlni!

Sok sikert és optimizmust kívánok: Dr.Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Kérdés: 2009. április 27., 18:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 07:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Vízhajtás terhesség idején
Ikerterhesség
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel