• Medenceröntgen terhesen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        22 hetes terhes vagyok és van egy pár éve diagnosztizált medenceasszimetriám, amiről vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani, hogy okozhat-e gondot a szülés során. Az orvos röntgent javasolt, de nem szívesen tenném ki a vizsgálat veszélyeinek a picit. Mennyire biztonságos egy röntgenvizsgálat ha az épp azt a részt célozná meg, ahol a magzat elhelyezkedik?

        Köszönettel: Szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a mendenceröntgen témában

        Kedves Szilvia!

        Eddig kellett volna röntgenezni. Semmiképpen nem javasolt a röntgen vizsgálat a medencéjéről, főleg mivel nincs értelme. Amennyiben nem illeszkedik be a baba, akkor úgyis császár lesz, akkor meg tök mindegy. Most szerintem már várjon majd a szülés utánra.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-25 13:00:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 16:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: