Gyógyszer terhesség alatt

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

35 hetes kismama vagyok és az orvosom 250 mg-os Semicillint írt fel, a gyulladások elkerülése végett. Naponta 4x1-et kell bevennem. Ha jól tudom erős antibiotikum. Ez nem árt a babának, szedhetem nyugodtan?

Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

Kedves Hölgyem!

Antibiotikumot nem a gyulladások elkerülésére írnak ki, hanem valamilyen fertőzés gyógyítására, és bizony terhesség alatt is adni kell szükség esetén. Ne aggódjon a babának nem lesz ettől baja.

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. április 25., 15:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:53
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhes lennék?
korai terhesség
Terhesség duphalac belsőleges oldat
Enyhe sárga barna pöttyös folyás...
Aggódnom kellene e?