• Bárányhimlő terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A férjemmel 2 hete próbálkozunk babával. Jelenleg nem tudom még, hogy terhes vagyok e, 3 naja tesztelte, és még negatív volt. Óvónéniként dolgozok, és pont 3 napja észrevettem, hogy az egyik gyermek a csoportomban bárányhimlős. Sajnos nem tudom, hogy én voltam e bárányhimlős. (rózsahimlős, és övsömörös voltam, de a bárányhimlőre nem emlékszik édesanyám se és én se, illetve arra sem, hogy kaptam e védőoltást ellene) A kérdésem az lenne, hogy ha véletlenül terhes vagyok, még beadható az oltás? Mit lehet tenni hasonló esetben? Előre is köszönöm a válaszát: Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a bárányhimlő, terhesség témában

        Kedves Anikó!

        Azt hiszem egy kicsit előrehaladt. egyrészt még nem is terhes és nem is bárányhimlős. Ha pozitív a teszt és magán jönnek a pöttyök akkor elkezdhet aggódni, de szerintem addig nem nagyon kell. Sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

        Kedves Anikó!


        Amennyiben valóban övsömöre volt, védett a bárányhimlő ellen. Az övsömört (zoster) ugyanaz a bárányhimlővírus (varicella-zoster vírus, VZV) okozza, amelyik annak idején, amikor Ön átesett a bárányhimlőn, megbújt az érző idegdúcokban és várta az alkalmat, hogy kimehessen a bőrre. A lényeg, hogy most nem kell tartania bárányhimlőtől.

         

        Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-25 00:55:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés