• Terhesség - megereszkedett méh

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Ur/ Doktorno,

        Terhessegem 14. heteben jarok. Progeszteronhiany maitt Utrogestan-t szedek (jelenleg is 3x2 mivel a 12. heten fokozatos abbahagyaskor erosen verezni kezdtem. Azonnal visszaallitottak a korhazban az Utro-ra. Kerdesemre hogy meddig kell szednem senki nem tudott valaszt adni, sajat orvosom sem. Van-e olyan vizsgalat amely kimutatja hogy mikor mukodik mar kielegitoen a mehlepeny? Felek a majkarosodastol, de orvosom szerint lehet hogy vegig kell szednem az Utro-t....

        Masik dolog, hatrahajlo a mehem, a mehszalagok nyulasa emiatt fajdalmas. Ezzel nem is lenne baj, a fajdalom nem szamit, viszont le van ereszkedve kicsit a mehem.
        Jelenleg is fekszem (mar az 5. hettol). Magne B6 extra (3x2) Rutascorbin (3x2) es vaspotlas mivel verszegeny is vagyok. 

        Tehetek valamit azert hogy jobban lehessek vagy csak a fekves segit? Van ra remenyem hogy a szalagok kepesek lesznek kesobbiekben megtartani a mehem es felkelhetek vagy szamitsak rosszabbodasra, mas komplikaciokra esetleg?

        Valaszat koszonom: mia

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        A hátrahajló méh biztosan nem hajlamosít sem vetélésre sem koraszülésre, tehát emiatt nem kell aggódnia. A progeszteron hiánya a 12-ik hét után nincs, mivel akkor már nincs jelentősége a hormonnak, de persze ha elvesznek egy hormont akkor vérezhet. Így ezért csak nagyon lassan és fokozatosan szabad elhagyni és lecsökkentve szabad elhagyni a gyógyszert.
        A szalagokról nem tudok mit mondai, vigyázzon magára, pihenjen sokat és igyon sok folyadékot, és szerintem próbáljon kevesebbet aggódni, mert talán itt is probléma van. Sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-22 22:13:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés