• Terhességi komplikációk...

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Ur/ Doktorno,

        Ket kerdesre szeretnek valaszt kapni Ontol.

        14. hetes kismama vagyok. Progeszteronhiany miatt 3x2 Utrogestan-t kapok, amit a 12. heten fokozatosan kezdtem abbahagyni az orvosom utasitasa szerint. Sajnos elkezdtem erosen verezni igy a korhazban azonnal visszaallitottak az Utrogestan-ra, amelyet jelenleg is szedek, 3x2-t. Azt szeretnem megtudni elso kerdeskent, van-e megfelelo vizsgalat amely kapcsan megtudhatom mikor rendezodik a szervezetemben a progeszterontermeles hogy elhagyhassam a gyogyszert. (Felek a majkarosodas lehetosegetol, jelenleg is kicsit magas a billirubin szintem.)

        A masodik kerdesem a mehszalagokkal kapcsolatos. Hatrahalo mehem van, raadasul egy korabbi (hasnyalmirigy, gyomor, epe) hasmutet eredmenyekeppen osszenoveseim vannak. A meh tartoszalagok nagyon huzodnak, fajdalmommal jar, ami magaban nekem nem lenne problema viszont az orvosom szerint meg van ereszkedve a mehem egy kicsit ezert nagyon vigyazni kell, kinyilhat a mehszaj. (szedek magneB6, Rutascorbin 3x2 naponta)A korhazban azt javasolta az egyik foorvos hogy probaljak sokat hason fekudni a hatrahajlo mehem miatt.

        Azt szeretnem megtudni, a hason fekves segit-e a szalagoknak is - es a terhesseg mely szakaszaig biztonsagos a hason fekves?

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves hason fekvő!

        A hátrahajló méh biztosan nem hajlamosít sem vetélésre sem koraszülésre, tehát emiatt nem kell aggódnia. A progeszteron hiánya a 12-ik hét után nincs, mivel akkor már nincs jelentősége a hormonnak, de persze ha elvesznek egy hormont akkor vérezhet. Így ezért csak nagyon lassan és fokozatosan szabad elhagyni, és lecsökkentve szabad elhagyni a gyógyszert.
        A szalagokról nem tudok mit mondai, vigyázzon magára, pihenjen sokat és igyon sok folyadékot, és szerintem próbáljon kevesebbet aggódni, mert talán itt is probléma van. Sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-19 10:06:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: