• Alacsony TSH érték terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        9 hetes terhes vagyok és a laborvizsgálatok után továbbküldtek a pajzsmirigy ambulanciára, mert a TSH értékem 0,21 uIU/ml. Sajnos csak októberre kaptam időpontot.
        A doktornő azt mondta, hogy a terhesség ideje alatt különösen fontos lenne, hogy a pajzsmirigy jól működjön.
        Érdeklődnék, hogy addig is tudok-e tenni valamit (étkezés, életmód) annak érdekében, hogy ez az érték emelkedjen?
        Ha az érték nem változik, milyen következményekre kell számítanom?

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, pajzsmirigy témában

        Kedves kismama!

        Orvosának igaza van abban, hogy terhességben fontos a pajzsmirigy norm. működése. Mivel október nagyon messze van, feltétlenül hamarabb kell időpontot kapnia. Véleményem szerint az endokrin szakrendelésen aki az időpontot adta nem tudta, hogy ön terhes mert ilyenkor sürgős időpontot adnak. Ezt az információt is elmondva, esetleg háziorvosa segítségét kérve, hívja fel közvetlenül a szakrendelő orvosát. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan fogadni fogja.
        (Ez a TSH minimálisan alacsonyabb csak a normál tartománynál. Jelentős pajzsmirigy túlműködésre nem utal de mindenképpen foglalkozni kell vele. )

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

        Kedves Hölgyem!

        A pajzsmirigyműködést rendezni kell, ez nem ér rá októberben. Kérje meg nőgyógyászát, hogy egyeztessen időpontot a szakrendelővel, mert Ön nem kapott, csak októberre.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-15 15:24:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés