• Tehesség alatti vizesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        36-hetes kismama vagyok 75kg al kezdtem a terhességem most vagyok 90kg és a vérnyomásom 114/80 egyszer volt 125. A vizeletem és a labor eredményeim is jók, a cukrom is jó. Viszont pár napja úgy bedagad a bokám mintha darázs csípte volna meg.Reggelre kicsit apad ,de el van deformálódva a lábam térdtől lefelé. Azt mondták az ultrahangon ,hogy a baba már most legalább 3,5 kg. Van okom aggódni a vizesedés miatt? Vagy amíg jó a vérnyomásom addig nincs baj? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Varga Balázsné

        WEBBeteg szakértő válasza a terhessség témában

        Kedves Vargáné!

        Önmagában a vizesedés miatt nem kell aggódnia, de így a vérnyomására bizony fokozottabban kell figyelni. Előfordul, hogy a terhességi toxaemia (magas vérnyomás, ödémásodás és fehérjevizelés) első előjele a fokozott lábdagadás. Ha orvos még nem látta, mióta ennyire dagad a lába, akkor menjen el a terhesgondozóba. Ha otthon megoldható a rendszeres vérnyomásmérés, az is nagyon hasznos lenne, naponta 3x, és írja fel, mert így észre fogja venni, ha változás van. A baba mostanra már szépen megnőtt, miatta nem kell aggódnia. Ha Önnél probléma lenne, akkor is megszülethet már, elég érett lesz.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-10 14:38:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 08:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés