• Második terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        Eddig már kétszer írtam önnek, és a válaszait nagyon köszönöm!

        Megint lenne egy kérdésem.Január 31.-én volt az utolsó menstruációm első napja, februárban semmi, még peteérés sem. A termékeny napjaim március közepén voltak.(A hüvelyváladékomból tudom megállapítani)Március 12, 16, 18, 21.-én voltunk együtt a férjemmel.Úgy látszik sikerrel, mert a vérzésem elmaradt és a teszt is pozitív lett. Már bejelentkeztem az orvosomhoz, csak nagyon érdekelne a dolog előre, hogy akkor az én esetemben mi lesz a szülés várható időpontja? Hiszen a fogamzás nem középidőben, a vérzés után 2 héttel történt.És mindig azt kérdezik először mikor volt az utolsó vérzés első napja, de nálam egy hónap kimaradt.

        Mennyire kell aggódnom amiatt, hogy én RH negatív vagyok, a férjem pedig RH pozitív? Az első szülésem után megkaptam az Anti-D oltást, de azt olvastam, hogy az összeférhetetlenség a második terhességnél okoz gondot.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Gratulálok a pocaklakójához mindenekelőtt!
        Először is az RH dologról. Mivel az előző terhessége után megkapta az injekciót, nem tudott érzékennyé válnia a szervezete, tehát most olyan lesz, mint egy első terhesség. Akkor lenne gond a második terhességgel, ha az első után nem kapott volna anti-D-t, pedig a baba RH pozitív. Most nincs oka aggodalomra.
        A terhességi korról. Az UH-on ez egyértelműen látszódni fog, hiszen a menseshez képest kisebb lesz a baba. Nyugodtan szóljon majd, hogy rendszertelen vérzése van, viszont a peteérést Ön szokta érezni, és most egy menses ki is maradt. Akkor ezek szerint fogják megíténi a terhességi kort is, hiszen az utolsó menses időpontja csak akkor jelent biztos adatot a terhességi korra, ha rendszeres a menses.
        A peteérés valószínű időpontja alapján 5-6 hetes lehet, ha a mensest vennénk figyelembe, akkor már a 10 héthez közeledne. Ezt nem lehet eltéveszteni, így Önnek az UH terminusa lesz a biztos majd.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-09 16:20:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: